דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות עם מרנג, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 60 סופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכניס את כל החומרים (מלבד השמנת והחלב) לסיר מיקסר עם וו לישה וללוש הכל עד לערבוב כל החומרים יחדיו.
  • 2 להזרים את השמנת והחלב פנימה באיטיות עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 יש ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות עד לקבלת בצק לבן, חלק ואוורירי. אם חסר מעט נוזלים יש להוסיף מעט מים, עד לקבלת התוצאה הרצויה.
  • 4 יש להעביר את הבצק לקערה מקומחת ועטופה במפית בד עד להכפלת הנפח, כ- 20 דקות.
  • 5 יש לחלק את הבצק ל- 4 חלקים שווים, לרדד חלק אחד לנקניק צר ולחתוך כל חלק במשקל של 40 גרם.
  • 6 בעזרת כרית כף היד יש ליצור כדורים חלקים ולהניחם על מגש מרופד בנייר פרגמנט ומשומן. יש למרוח כל כדור בשמן.
  • 7 מתפיחים את הכדורים בחום החדר עד להכפלת הנפח.
  • 8 בסיר רחב יש ליצוק שמן (ראו מידע נוסף) ולחממו (סיר בקוטר 30 ס"מ - ליצוק 3/4 גובה מהסיר). בעזרת ידיים משומנות יש ליטול כל כדור ולהניחו בשמן כאשר פני הכדור בתוך השמן, אז יווצרו בועות חום מסביב לבצק. יש לטגן עד לקבלת צבע זהוב כדקה וחצי מכל צד, להוציא ולהניח על נייר סופג עד לקירור הסופגניה.
  • 9 ניתן למלא את הסופגניות בשלל מילויים - ריבת תות, ריבת חלב, קרם וניל, קרם לימון. הרעיון הוא ליצור קישוט גם בחיצוניות הסופגניה מאותו חומר מילוי. ניתן לנפות אבקת סוכר ולהגיש.
  • 10 יש אפשרות להכין מרנג ולקשט את הסופגניה בזילופי מרנג בחלק החיצוני. יש לחמם בבן מארי את החלבונים + הסוכר עד להמסתו המלאה של הסוכר והפיכת הנוזל לחם.
  • 11 להעביר את המסה לסיר מיקסר קטן ובעזרת מטרפה להקציף עד לקבלת קצף יציב. להעביר את הקצף לשק זילוף בעל פייה חלקה ולזלף מעל הסופגניה קוצים כמו קיפוד. ניתן להשתמש במבער ידני, לשרוף חלקית את קוצי המרנג ולהגיש.
  • 12 חנוכה שמח חיוך

ציוד נדרש: כלי טיגון רחב בקוטר 30 ס"מ.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק וייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)158352
חלבונים (גרם)2.84 6.34
פחמימות (גרם)2046
מתוכן סוכרים (גרם)1.04 2.31
שומנים (גרם)7.06 15.77
מתוכם שומן רווי (גרם)1.91 4.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)35.05 78.3
נתרן (מ"ג)140.92314.79
מים (גרם)5.512.29
ויטמין A (מק"ג)10.7624.03
ויטמין B (מ"ג)0.160.35
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.668.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.13
ויטמין D (מק"ג)0.140.32
ויטמין E (מ"ג)0.070.16
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)6.4614.42
ברזל (מ"ג)0.10.23
מגנזיום (מ"ג)0.771.72
זרחן (מ"ג)12.6728.29
אבץ (מ"ג)0.080.18
אשלגן (מ"ג)10.2822.96
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.280.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.58

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.3% 9.4% 67.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.