דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן אורז אפוי עם גוג`י ברי

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (משתי תבניות אינגליש קייק - 2-3 פרוסות לאדם))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את האורז העגול המלא היטב ובוררים.
  • 2 משרים בקערה עם הרבה מים למשך הלילה.
  • 3 מסננים את המים ושמים את האורז בבלנדר, מוסיפים ככוס מים טריים ומבלנדרים בפולסים. יש להגיע למרקם טחינתי, לכן מוסיפים עוד מים עד שמגיעים למרקם זה.
  • 4 מניחים את התערובת בקערה ומכסים במגבת מטבח לכ- 3-6 שעות.
  • 5 משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ומחממים תנור ל- 180 מעלות טורבו.
  • 6 מוסיפים לתערובת את המלח, הגרעינים והגוג`י ברי, מערבבים ויוצקים לתבניות.
  • 7 מפזרים מעל מעט מלח גס ופקאנים שבורים.
  • 8 אופים כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז המאפה.
  • 9 מוציאים מהתנור, מחכים להתקררות, מוציאים מהתבניות וחותכים לפרוסות.
  • 10 בתיאבון חיוך

ניתן לאכול בטמפרטורת החדר או לחמם לכ- 10 שניות במיקרוגל לפני האכילה. לאחסן בכלי אטום על השיש או במקרר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)112127
חלבונים (גרם)2.78 3.16
פחמימות (גרם)1415
מתוכן סוכרים (גרם)0.12 0.13
שומנים (גרם)5.46 6.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.69 0.78
נתרן (מ"ג)944.611,072
סיבים תזונתיים (גרם)2.04 2.32
מים (גרם)40.0745.48
ויטמין A (מק"ג)0.090.1
ויטמין B (מ"ג)91.560.1
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.660.75
ויטמין C (מ"ג)0.030.04
ויטמין E (מ"ג)0.040.05
ויטמין K (מק"ג)0.110.12
סידן (מ"ג)3.784.29
ברזל (מ"ג)0.080.09
מגנזיום (מ"ג)4.054.6
זרחן (מ"ג)8.319.43
אבץ (מ"ג)0.140.16
אשלגן (מ"ג)12.4614.14
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.650.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.7
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.221.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.221.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 22.9% 11.7% 56.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.