דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בריא, טעים ומזין

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר עם הרבה מים מביאים לרתיחה את העדשים הירוקות. לאחר 5 דקות רתיחה שולפים אותן מהסיר לקערה בעזרת מסננת. באותו הסיר עם המים מביאים לרתיחה את גרגירי החומוס ומסננים.
  • 2 במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצלים (חתוכים לפרוסות דקות או חצאי פרוסות) והגזרים (חתוכים לקוביות קטנות) בשמן הזית למשך כרבע שעה עד שהם מתרככים ומשחימים.
  • 3 מנמיכים את האש ומוסיפים אליהם את המלח, הפלפל הלבן, הכמון והכורכום, ומערבבים קלות. מוסיפים את העדשים ומבשלים הכל יחד כ- 10 דקות. מכבים את האש ומכסים.
  • 4 במחבת נפרדת מטגנים את גרגירי החומוס המסוננים בשמן הזית עם הפפריקה המתוקה והחריפה למשך כרבע שעה, עד שהגרגירים משחימים מעט, ומוסיפים אותם לתבשיל העדשים.
  • 5 מערבבים הכל יחד בעדינות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)183117
חלבונים (גרם)10.02 6.38
פחמימות (גרם)3019
מתוכן סוכרים (גרם)2.87 1.83
שומנים (גרם)6.66 4.24
מתוכם שומן רווי (גרם)0.92 0.58
נתרן (מ"ג)37.6223.94
סיבים תזונתיים (גרם)10.13 6.45
מים (גרם)53.9934.36
ויטמין A (מק"ג)257.53163.9
ויטמין B (מ"ג)0.50.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.692.98
ויטמין C (מ"ג)4.032.56
ויטמין E (מ"ג)0.450.29
ויטמין K (מק"ג)4.362.78
סידן (מ"ג)23.8915.21
ברזל (מ"ג)2.971.89
מגנזיום (מ"ג)11.137.08
זרחן (מ"ג)28.3418.04
אבץ (מ"ג)0.180.12
אשלגן (מ"ג)162.18103.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.130.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 11.8% 17.8% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה