דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כל שכבה יותר טעימה מהשנייה

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת שכבת הנוטלה עם הפקאנים:
  • 1 יוצקים את השמנת על הנוטלה ומערבבים למרקם אחיד.
  • 2 מוסיפים את הפקאנים וליקר השוקולד, ומערבבים היטב.
  • 3 יוצקים לתבנית חד פעמית מלבנית קטנה, מכסים בניילון נצמד ושולחים להקפאה לחצי שעה.
  • הכנת שכבת השוקולד הלבן עם הפיסטוקים:
  • 1 ממסים את השוקולד הלבן בבן-מארי (המסת אדים, סיר מעל סיר), וחוזרים שוב על אותו התהליך של שכבת הנוטלה-פקאן, עם השמנת, השוקולד הלבן המומס, הפיסטוקים וליקר הבננה.
  • 2 מצננים, יוצקים על שכבת הנוטלה שהתייצבה, מצפים שוב בניילון נצמד ומחזירים להתייצבות נוספת במקפיא (כחצי שעה).
  • הכנת הטופי-קרמל:
  • 1 מחממים מחבת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ניעור של המחבת, עד להמסה מוחלטת של הסוכר לקרמל.
  • 2 במקביל, מחממים את השמנת עד כמעט לרתיחה.
  • 3 יוצקים את השמנת על הסוכר, ומערבבים עם כף-עץ על אש קטנה עד להגעה למרקם אחיד.
  • 4 את השלב האחרון יש לעשות מאוד-מאוד בזהירות מכיוון שהרוטב יבעבע קשות: מוזגים את הרוטב לכוס ומצננים לחלוטין.
  • 5 לאחר שהרוטב מגיע לטמפרטורת החדר, מורחים אותו על שכבת השוקולד הלבן (אם הוא בטמפרטורת החדר אפשר לשפוך ואז ליישר עם מרית. אם הוא חם הוא ימס את השכבה שתחתיו, ואם הוא קר קשה מאוד למרוח אותו).
  • 6 מקשטים בברס (אגוזי לוז מסוכרים), ושולחים להתייצבות אחרונה במקפיא למשך כשעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (15 ס"מ רוחב, 23 ס"מ אורך, 5 ס"מ גובה).

הערך התזונתי לא כולל את הברס (אגוזי הלוז המסוכרים).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)206434
חלבונים (גרם)1.95 4.1
פחמימות (גרם)2042
מתוכן סוכרים (גרם)12.69 26.72
שומנים (גרם)13.42 28.25
מתוכם שומן רווי (גרם)6.2 13.05
כולסטרול (מ"ג)23.78 50.05
נתרן (מ"ג)15.8133.28
סיבים תזונתיים (גרם)1.35 2.85
מים (גרם)0.160.33
ויטמין A (מק"ג)0.651.36
ויטמין B (מ"ג)0.160.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.523.2
ויטמין C (מ"ג)0.130.27
ויטמין E (מ"ג)0.080.16
ויטמין K (מק"ג)0.070.15
סידן (מ"ג)3.777.94
ברזל (מ"ג)0.140.3
מגנזיום (מ"ג)5.0410.61
זרחן (מ"ג)15.9833.64
אבץ (מ"ג)0.140.3
אשלגן (מ"ג)30.0663.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.731.54
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.71.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.342.81
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.322.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 36.7% 5.3% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.66 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.