דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פשוט לחם נהדר שכדאי לאמץ

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבל את הקמח עם המלח, להוסיף את שאר המצרכים (את המים להוסיף בהדרגה, אם יש צורך אפשר להוסיף) וללוש לבצק רך אך לא דביק.
  • 2 לכסות את הבצק בניילון נצמד, להניח להתפחה למשך כשעה, שוב ללוש ושוב להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • 3 לחלק את הבצק לשני חלקים שווים, להכין 2 כיכרות לחם ולהניח על נייר אפייה בתוך תבנית מתאימה.
  • 4 לפזר מעל קמח, לחתוך חריצים בעזרת סכין חדה ולהתפיח עוד כ- 20 דקות.
  • 5 לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ- 20-25 דקות עד להשחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)329244
חלבונים (גרם)7.17 5.33
פחמימות (גרם)5037
מתוכן סוכרים (גרם)0.67 0.5
שומנים (גרם)11.14 8.27
מתוכם שומן רווי (גרם)1.39 1.03
נתרן (מ"ג)931.06691.59
סיבים תזונתיים (גרם)0.09 0.07
מים (גרם)47.5235.3
ויטמין B (מק"ג)0.1392.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.130.1
ויטמין C (מ"ג)1.371.01
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.070.06
סידן (מ"ג)9.797.27
ברזל (מ"ג)0.080.06
מגנזיום (מ"ג)1.571.16
זרחן (מ"ג)6.694.97
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)17.7313.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 16.4% 10.5% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.