דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה קרה
עוגת גבינה קרה
עוגת גבינה קרה
מלכת עוגות הגבינה הקרות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 155 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 לטחון את הביסקוויטים דק, לשפוך על הביסקוויטים את החמאה המומסת וללוש עם הידיים עד שכל הביסקוויטים עטופים בחמאה.
  • 2 להדק את הביסקוויטים עם החמאה לתבנית (תבנית 24 או 26), ולשפוך בזיגזג את החלב המרוכז על התערובת המהודקת שבתחתית.
  • 3 להכניס בינתיים למקרר/למקפיא עד שהמלית מוכנה.
  • הכנת המלית:
  • 1 להתחיל עם הג`לטין - לשים בצלוחית את הג`לטין עם החלב, לערבב ולשים בצד. בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב ועמיד.
  • 2 להוסיף באופן ידני ובתנועות קיפול את הגבינה הלבנה עד להטמעה מלאה.
  • 3 לאחר מכן, להוסיף את החלב המרוכז ולהמשיך בקיפול עד איחוד המצרכים.
  • 4 לסיום - לחמם במיקרוגל את צלוחית הג`לטין עם החלב למשך 10-20 שניות, לערבב היטב עד שאין גושים והתערובת הופכת לנוזל חלק ולהעביר את נוזל הג`לטין אל תערובת העוגה בקיפול עד שהכל הופך למלית חלקה ואחידה.
  • 5 להעביר את המלית על הבסיס וליישר (אפשר להכין עוגה קטנה יותר ומהשאריות להכין קינוחי כוסות - כמו שאני עשיתי).
  • 6 להכניס למקרר לכ- 12 שעות לפחות לפני שבכלל חותכים אותה. אין צורך להקפיא אלא רק לשמור בקירור. כל זמן שעובר העוגה משתבחת (לשימוש עד שבוע-שבוע וחצי).
  • הכנת הקישוט:
  • 1 להמיס את החמאה ולערבב עם הביסקוויטים המפוררים עד שהם עטופים בחמאה.
  • 2 לפזר את הביסקוויטים בחמאה על העוגה (במרכזה בעיקר).
  • 3 בשולי העוגה לפזר סביב את הפקאן המסוכר (ניתן להוסיף פקאנים גם בתוך העוגה עצמה - יוצא מדהים!).
  • 4 בהצלחה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 24 או 26.

הערך התזונתי לא כולל את החלב המרוכז. זמן ההכנה כולל את זמן קירור העוגה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)452291
חלבונים (גרם)7.83 5.04
פחמימות (גרם)3623
שומנים (גרם)31.38 20.19
מתוכם שומן רווי (גרם)17.61 11.33
כולסטרול (מ"ג)85.28 54.89
נתרן (מ"ג)345.09222.1
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 1.62
ויטמין D (מק"ג)0.230.15
סידן (מ"ג)124.8180.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 40.6% 10.1% 46%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.77 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.