דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות ללא גלוטן להכנה ביתית
פיתות ללא גלוטן להכנה ביתית
המתכון הכי טוב לפיתות ללא גלוטן

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפיתות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים את כל המרכיבים ולשים למשך כ- 5 דקות מינימום עד לקבלת בצק דביק וחלק. לאחר הלישה, בעזרת לקקן, מוודאים שלא דבוקים לתחתית גושי קמח ושהכל נטמע בבצק והלישה בוצעה היטב.
  • 2 מניחים את הקערה בצד להתפחה למשך כ- 40 דקות כאשר היא מכוסה בניילון נצמד/מגבת מטבח.
  • 3 לאחר שהבצק תפח, מדליקים את התנור על החום הכי גבוה ומניחים בתוכו תבנית אפייה כאשר היא הפוכה.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים (כל חלק במשקל 80 גרם), מעצבים כל חלק לכדור ומכסים את כל הכדורים במגבת מטבח בכדי שלא יתייבשו.
  • 5 מקמחים את משטח העבודה, מוציאים כל פעם כדור שיצרנו ומרדדים לעיגול שטוח ולא דק מדי.
  • 6 גוזרים ניירות אפייה לריבועים יחסית גדולים שנוכל להניח עליהם את כדורי הבצק שיצרנו, מכסים אותם שוב במגבת מטבח ומניחים להתפחה של כ- 20 דקות נוספות.
  • 7 פותחים את דלת התנור, מוציאים מעט את התבנית שנמצאת בפנים בזהירות, מניחים את הפיתות יחד עם ריבועי נייר האפייה (4-6 יחידות על התבנית) ואופים למשך כ- 8 דקות. ניתן להפוך את הפיתה לאחר כ- 5 דקות בתנור כך שתשחים משני הצדדים. הפיתה אמורה להתנפח כבר בתנור עקב החום הגבוה.
  • 8 ברגע שהפיתות יוצאות מהתנור יש לעטוף אותן במגבת מטבח נקייה - זה ישמור על האדים כלואים וייצור לחות שתעזור לפיתה להישאר רכה.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

אני השתמשתי בקמח מיועד לבצקים קשים ללא גלוטן.

עוד הצעות למתכונים

הקליקו לסרטון ההדרכה באינסטגרם!
המתכון באדיבות ספיר אסייג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)158194
חלבונים (גרם)1.47 1.8
פחמימות (גרם)3341
מתוכן סוכרים (גרם)3.79 4.65
שומנים (גרם)1.56 1.91
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 0.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
נתרן (מ"ג)277.67340.7
סיבים תזונתיים (גרם)1.89 2.32
מים (גרם)39.9649.03
ויטמין B (מק"ג)0.710.87
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.321.62
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.40.5
אבץ (מ"ג)00.01
אשלגן (מ"ג)0.10.13

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 4.1% 3.8% 87.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.05 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.