1 תופרים שק מבד רשת או חיתול (כ- 25/35 ס"מ, בתפירה ידנית פשוטה או מכונה). מניחים מסננת על הקערה ועל המסננת את השק.
2 יוצקים מחצית מכד היוגורט לתוך השק, מפזרים מחצית מהמלח, מוסיפים את השמנת והלבניה, שוב יוצקים מעל את שאר היוגורט ומפזרים את שארית המלח. מערבבים קלות עם כף מעץ וסוגרים את השק, או שעושים קשר פשוט בבד, או קושרים בעזרת חוט עבה.
3 משהים כשעה לניקוז ראשוני של נוזלים בקערה. מרוקנים את הקערה מהנוזלים, מחזירים את השק והמסננת מעל הקערה, מכסים בשקית ניילון ומכניסים למקרר למשך יומיים-שלושה (תלוי בסמיכות שרוצים). בכל יום מוציאים מהמקרר לפחות פעם אחת בכדי לרוקן שוב את הקערה מהנוזלים.
4 ביום השלישי או הרביעי מוציאים מהמקרר, מוציאים את הלאבנה מהשק ויוצרים כדורים. מניחים בכלי שאפשר לאטום ויוצקים מעל את שמן הזית. אפשרות נוספת: מכניסים לכלי איך שזה (מבלי להכין כדורים) כממרח, ומעל לצקת שמן זית (שמן הזית משמש כשכבת הגנה, עוזר לשמר וכמובן מוסיף לטעם).
5 מגישים עם זעתר או פפריקה (בכמות לפי הטעם).
6 פשוט טעים - לבריאות
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: שק מבד רשת צפופה או בד חיתול, קערה בינונית ומסננת מרשת צפופה.
המתכון שלי ללאפות הביתיות כמו שבתמונה גם נמצא באתר תחת השם "לאפה ביתית" (מופיע במתכונים החלופיים כאן במתכון). הערך התזונתי לא כולל את הלאפות ואת הזעתר או הפפריקה.