דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחם שום תוצרת בית
לחם שום תוצרת בית
רק הריח עושה את התיאבון

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 83 גרם למנה\יחידה (כ- 25 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להניח בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והמים, ולהתחיל ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 2 להוסיף את המלח וללוש עוד 5 דקות.
  • 3 לשמן את הבצק במעט שמן זית.
  • 4 לכסות בניילון נצמד ולהעמיד לתפיחה של שעה במקום חמים.
  • 5 בקערית קטנה לערבב את שמן הזית עם השום הגבישי והזעתר.
  • 6 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים.
  • 7 לקמח נייר אפייה בכף הקמח, לקחת חלק אחד מהבצק ולרדד אותו.
  • 8 לפרוס את הבצק בעזרת גלגלת של פיצה לאצבעות ארוכות.
  • 9 להניח בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.
  • 10 להבריש את אצבעות הבצק בתערובת השמן והתבלינים.
  • 11 להמשיך ככה עם שאר הבצק.
  • 12 להכניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות עד שהבצק משחים.
  • 13 להוציא את התבנית מהתנור ולמרוח שוב את תערובת השמן והתבלינים על אצבעות הלחם.
  • 14 להגיש חם לצד ביצה קשה וסלט ירקות.
  • 15 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפות שמרים יבשים.

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה. הערך התזונתי לא כולל את הביצה הקשה וסלט הירקות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227273
חלבונים (גרם)4.49 5.41
פחמימות (גרם)3138
מתוכן סוכרים (גרם)1.36 1.64
שומנים (גרם)9.32 11.21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 1.62
נתרן (מ"ג)499.87601.68
מים (גרם)23.9828.86
ויטמין B (מק"ג)0.260.31
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)1.041.25
ברזל (מ"ג)00.01
מגנזיום (מ"ג)0.250.3
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.130.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 20.7% 10% 69.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.