דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב מושלם של טעמים מפנקים, צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (10-15 חיתוכיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת שכבת הבסיס: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב עד שהסוכר נמס.
  • 2 מוסיפים את הגרנולה, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומבשלים כ- 4 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
  • 3 מעבירים 2/3 מכמות התערובת לתבנית אשר שומנה מראש ומהדקים היטב לדפנות. את יתרת התערובת מניחים בצד.
  • 4 הכנת שכבת השוקולד: על אש נמוכה ממיסים את חמאת הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים מעל שכבת הגרנולה שכבה עבה ומכובדת ומעבירים למקפיא לכ- 10 דקות.
  • 5 מוציאים מהמקפיא, מפזרים באופן אחיד את יתרת תערובת הגרנולה שהונחה בצד ומחזירים את התבנית להקפאה של כ- 3-4 שעות.
  • 6 מוציאים מהקפאה וחותכים לריבועים באמצעות סכין מתאימה. מאחסנים במקרר בקופסא מרופדת בנייר אפייה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מומלץ להשתמש בתבנית מרובעת בינונית בגודל 31X22.

יש להשתמש בגרנולה טבעית שוקולד ואגוזי לוז. השילוב שלה עם חמאת בוטנים מעניק שלמות של פינוק וטעם. מומלץ להגיש כפינוק אישי. המתכון באדיבות גרנולה רפאל`ס בשיתוף אתי בטיטו.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)430561
חלבונים (גרם)6.1 7.97
פחמימות (גרם)2938
מתוכן סוכרים (גרם)1.21 1.58
שומנים (גרם)32.71 42.69
מתוכם שומן רווי (גרם)15.93 20.79
כולסטרול (מ"ג)58.46 76.31
נתרן (מ"ג)67.988.62
סיבים תזונתיים (גרם)2.48 3.23
סידן (מ"ג)10.3813.55
ברזל (מ"ג)0.580.76

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 46.4% 8.7% 41.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?