דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה מבצק שמרים
פוקצ`ה מבצק שמרים
פוקצ`ה מבצק שמרים
הפוקצ`ה הכי טעימה שיש

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (4 פוקצ`ות (כל פוקצ`ה 4 מנות))

  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    להתפחת השמרים
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    להתפחת השמרים
  • קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם)
    מנופה
  • סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • שמן זית - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • מלח - כף גדושה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להמיס את השמרים ברבע כוס המים וכפית הסוכר ולהניח להתפחה ראשונית של כ- 3 דקות.
  • 2 להניח את הקמח והסוכר בקערת המערבל, להוסיף את השמרים וחלק מהמים ולהתחיל במלאכת הלישה.
  • 3 להוסיף את יתרת המים והשמן תוך כדי הלישה ולהמשיך ללוש כ- 5 דקות. לקראת סוף הלישה לשלב גם את המלח. הבצק יוצא רך מאוד ומעט דביק.
  • 4 להעביר את הבצק אל קערה משומנת, לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה. רצוי להכין את הבצק כך מראש ולאחסן לילה במקרר. בתקופת הקיץ נוח יותר לעבוד עם בצק קר.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים (תלוי בגודל הפוקצ`ות), לשמן במעט שמן זית ולשטח כל חלק לעיגול (ניתן גם להניח בתבנית עגולה או להניח על תבנית עם נייר אפייה, לשמן את הידיים ולפתוח את הבצק).
  • 6 ליצור בבצק מעין גומות ולמרוח כף גדושה של פסטו על כל פוקצ`ה. להניח על הפוקצ`ות בצל סגול ופלפל אדום חתוכים לקוביות המעורבבים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור (אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף).
  • 7 להוסיף זיתים חתוכים ולהניח להתפחה של כ- 40 דקות.
  • 8 לטפטף שמן זית מסביב לבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהפוקצ`ה מזהיבה (פוקצ`ות ללא תוספות נאפות מהר יותר).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את הפוקצ`ה גם עם קוביות גבינה מלוחה.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הפוקצ`ה אלא את בצק הפוקצ`ה בלבד.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253207
חלבונים (גרם)6.88 5.62
פחמימות (גרם)4839
מתוכן סוכרים (גרם)4.06 3.32
שומנים (גרם)4.08 3.33
מתוכם שומן רווי (גרם)0.53 0.43
נתרן (מ"ג)787.11642.87
מים (גרם)48.7139.78
ויטמין B (מק"ג)0.770.63
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)00
סידן (מ"ג)1.981.62
ברזל (מ"ג)0.010.01
מגנזיום (מ"ג)0.510.41
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)0.240.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 6.9% 11.7% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.