דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פוקצ`ה עם בצל וסומק
פוקצ`ה עם בצל וסומק
פוקצ`ה מיוחדת במינה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות (6 מנות מכל פוקצ`ה))

  • הבצק
  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
    3.5 כוסות
  • שמרים יבשים - שקית (11 גרם)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • דבש - כפית (9 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    כוס ורבע עד כוס וחצי מים
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    2 כפות + כף + חצי כף + חצי כף
  • שכבת הבצל והסומק
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    בצלים סגולים - חצויים ופרוסים
  • מלח גס - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • סומק - 2 כפיות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כף + כף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש והמים הפושרים בהדרגה (מתחילים מכוס ורבע מים ואם יש צורך מוסיפים). לקראת הסוף מוסיפים את המלח ו- 2 כפות שמן זית, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך וחלק. מורחים על פני הבצק כף שמן זית, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 לשים שוב את הבצק, מורידים על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 2 כדורים. מכסים ומתפיחים במשך כ- 20 דקות.
  • 3 לוקחים כל כדור בצק ומותחים מעט לצורת אליפסה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה שמרחנו במעט שמן זית (כחצי כף מתחת לכל כדור). משהים כ- 15 דקות וממשיכים לשטח וליצור גומות בעזרת האצבעות (בידיים משומנות).
  • 4 מפזרים את הבצלים הסגולים (חצויים ופרוסים דק לאורכם), המלח הגס והתבלינים. מזלפים מעל שמן זית (כף לכל פוקצ`ה).
  • 5 אופים בתנור בחום של 190-200 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208204
חלבונים (גרם)4.76 4.67
פחמימות (גרם)3535
מתוכן סוכרים (גרם)2.85 2.8
שומנים (גרם)5.4 5.29
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.73
נתרן (מ"ג)390.21382.88
סיבים תזונתיים (גרם)0.34 0.33
מים (גרם)48.4247.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.030.02
ויטמין B (מ"ג)0.110.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.163.1
ויטמין C (מ"ג)1.121.1
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.380.37
סידן (מ"ג)6.446.32
ברזל (מ"ג)0.10.1
מגנזיום (מ"ג)2.942.88
זרחן (מ"ג)7.617.47
אבץ (מ"ג)0.050.05
אשלגן (מ"ג)37.1536.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 11.8% 10.4% 77.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.