דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
- פרסומת -
- פרסומת -

כבושים

מאכלים כבושים הינם מאכלים שהושרו בחומץ או במלח. הנפוצים שבהם הם המלפפונים החמוצים, הכרוב הכבוש והזיתים. תהליך הכבישה אורך בדרך כלל מספר ימים אם לא שבועות וחודשים, אך התוצאות טעימות מאוד ושוות את ההכנה הממושכת. מבחינה תזונתית ובריאותית - מומלץ יותר להכין חמוצים ביתיים מאשר לקנות כאלו מוכנים ברשתות שיווק המזון, שכן כך אנו שולטים בכמויות המלח והחומץ לפי הטעם האישי. מלבד החמוצים הפופולאריים שהוזכרו, ניתן למצוא כבושים מיוחדים כמו גזר כבוש, לפת כבושה, לימון כבוש, כרובית כבושה ועוד. את החמוצים בדרך כלל מגישים לשולחן כחלק ממנות הפתיחה, אך ניתן גם לשלב אותם עם המנות העיקריות, במיוחד עם מתכונים בשריים. לפניכם מגוון רחב של חמוצים וכבושים.