דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בצל בחומץ - מעדן אמיתי

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים לטבעות
  • בצל סגול - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    פרוסים לטבעות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
  • עלי דפנה - 10 עלים
  • גרגרי פלפל אנגלי - 2 כפות
  • מים - לפי הצורך
  • חומץ - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מסדרים בצנצנת את הבצלים בשכבות לסירוגין (שכבה של בצל לבן ושכבה של בצל סגול) ואת הפלפל האדום.
  • 2 בינתיים מרתיחים את המים עם החומץ והתבלינים (יחס של 3/4 כוס מים אל מול 1/4 כוס חומץ - בהתאם לגודל הצנצנת בה משתמשים).
  • 3 מקררים את הרוטב, מוזגים על שכבות הבצלים ומניחים להשריה למשך לילה.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את גרגרי הפלפל האנגלי והחומץ. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2942
חלבונים (גרם)0.71 1.01
פחמימות (גרם)79
מתוכן סוכרים (גרם)3.78 5.38
שומנים (גרם)0.13 0.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.02 0.03
נתרן (מ"ג)350.87499.81
סיבים תזונתיים (גרם)1.43 2.04
מים (גרם)61.587.6
ויטמין A (מק"ג)29.8242.48
ויטמין B (מ"ג)0.450.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.31
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.7119.53
ויטמין C (מ"ג)27.6239.34
ויטמין E (מ"ג)0.30.42
ויטמין K (מק"ג)1.011.43
סידן (מ"ג)13.619.37
ברזל (מ"ג)0.30.43
מגנזיום (מ"ג)7.8811.22
זרחן (מ"ג)22.5932.18
אבץ (מ"ג)0.140.2
אשלגן (מ"ג)126.19179.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.1% 1.4% 8% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.