דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פילה סלמון כבוש
פילה סלמון כבוש
פילה סלמון כבוש
סלמון בתחמיץ עם בצלים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדג
  • סלמון - 500 גרם
  • מלח גס - 2 כפות שטוחות
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • התחמיץ
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • חומץ 5% - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • עלי דפנה - 10 יחידות
  • גרגירי פלפל אנגלי - כף אחת
  • גרגירי פלפל צבעוני - כפית אחת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את המלח והסוכר ולפזר על הדג.
  • 2 להניח בכלי סגור בצד למשך 24 שעות ולמחרת להכניס למקרר לשבוע נוסף. אחרי שבוע לנער ממלח מיותר, לחתוך לחתיכות בגודל הרצוי ולהעביר לכלי הגשה.
  • 3 לערבב את מצרכי התחמיץ ולשפוך על הסלמון הכבוש, לסגור את הכלי ולחכות - מוכן אחרי 24 שעות. ניתן לשמור במקרר כחודש.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי והצבעוני.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)130115
חלבונים (גרם)10.56 9.32
פחמימות (גרם)65
מתוכן סוכרים (גרם)4.36 3.85
שומנים (גרם)6.74 5.95
מתוכם שומן רווי (גרם)1.54 1.36
כולסטרול (מ"ג)27.5 24.25
נתרן (מ"ג)1,6721,474
סיבים תזונתיים (גרם)0.55 0.48
מים (גרם)73.1264.48
ויטמין B (מ"ג)5.775.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)4.373.86
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.72
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.1216.86
ויטמין B12 (מק"ג)1.621.42
ויטמין C (מ"ג)4.333.82
ויטמין E (מ"ג)1.781.57
ויטמין K (מק"ג)0.380.33
סידן (מ"ג)12.310.84
ברזל (מ"ג)0.240.21
מגנזיום (מ"ג)16.8414.85
זרחן (מ"ג)129.34114.05
אבץ (מ"ג)0.240.21
אשלגן (מ"ג)228.57201.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.951.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.07
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.450.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.891.67
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.361.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 28.3% 44.3% 25.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.41 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.