דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון כבוש ביתי
סלמון כבוש ביתי
סלמון כבוש ביתי
כבישה ביתית של פילה סלמון

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 122 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדג
  • סלמון - 400 גרם
    טרי
  • מרכיבי הכבישה
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח גס - כף גדושה
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
  • גרידת תפוז - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
  • שמיר - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (28 גרם)
  • ג`ין - שוט אחד
  • פלפל אנגלי - כמה גרגירים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לייבש את פילה הסלמון מכל נוזל באמצעות נייר סופג.
  • 2 לערבב היטב את כל מרכיבי הכבישה מלבד הג`ין. חצי מהתערובת לשים בתחתית כלי זכוכית ומעל להניח את נתח פילה הסלמון.
  • 3 מעל הסלמון לפזר את חצי התערובת שנותרה ולמזוג מעל הכל את הג`ין.
  • 4 לכסות את הכלי, להניח במקרר לכ- 12 שעות ולאחר מכן לחתוך דק את פילה הסלמון הכבוש.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כלי זכוכית עם מכסה.

הערך התזונתי לא כולל את הג`ין וגרגירי הפלפל האנגלי. זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה במקרר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ארז!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241197
חלבונים (גרם)20.67 16.91
פחמימות (גרם)87
מתוכן סוכרים (גרם)7.51 6.14
שומנים (גרם)13.5 11.04
מתוכם שומן רווי (גרם)3.05 2.5
כולסטרול (מ"ג)55 44.99
נתרן (מ"ג)2,7932,285
סיבים תזונתיים (גרם)0.22 0.18
מים (גרם)71.3858.39
ויטמין A (מק"ג)26.6321.78
ויטמין B (מ"ג)11.449.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.17
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.15
ויטמין B3 (מ"ג)8.787.19
ויטמין B5 (מ"ג)1.581.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.650.53
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)36.4729.84
ויטמין B12 (מק"ג)3.232.64
ויטמין C (מ"ג)10.748.78
ויטמין E (מ"ג)3.552.91
ויטמין K (מק"ג)0.50.41
סידן (מ"ג)24.4820.03
ברזל (מ"ג)0.80.65
מגנזיום (מ"ג)30.9225.29
זרחן (מ"ג)244.66200.13
אבץ (מ"ג)0.420.35
אשלגן (מ"ג)415.28339.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.893.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.170.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.910.74
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.833.13
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.772.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 31.7% 48.6% 19.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.47 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.