דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממרח לימון כבוש ביתי
ממרח לימון כבוש ביתי
ממרח לימון כבוש ביתי
ממרח חמצמץ, מלוח וטעים במיוחד

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 11 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף היטב את הלימונים (קליפה דקה עדיפה), לפרוס לפרוסות דקות ולהסיר את החרצנים.
  • 2 לערבב את המלח עם הפפריקות, לטבול כל פרוסת לימון בתערובת משני הצדדים ולהניח אחד על השני בתוך צנצנת מתאימה.
  • 3 למזוג מעל את מיץ הלימון הסחוט, לסגור עם המכסה ולנער היטב.
  • 4 למזוג מעל את השמן, לאטום ולהניח על השיש למשך יום-יומיים (במהלך הכבישה להפוך ולנער את הצנצנת בעדינות מדי פעם).
  • 5 להעביר את כל צנצנת הלימון הכבוש (אפשר בכמה נגלות) אל מעבד המזון, לטחון היטב לממרח ולשמור במקרר. מתקבל ממרח לימון כבוש מושלם שמשדרג כל סנדוויץ` או תבשיל.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום פפריקה חריפה ניתן להשתמש בצ`ילי גרוס. מי שאוהב יכול להוסיף גם שום.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טחינה. זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה. כל המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)761
חלבונים (גרם)0.14 1.25
פחמימות (גרם)110
מתוכן סוכרים (גרם)0.05 0.44
שומנים (גרם)0.51 4.62
מתוכם שומן רווי (גרם)0.04 0.39
נתרן (מ"ג)70.11631.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.5 4.46
מים (גרם)9.0281.24
ויטמין A (מק"ג)4.9344.39
ויטמין B (מ"ג)0.10.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.433.88
ויטמין C (מ"ג)7.5567.98
ויטמין E (מ"ג)0.060.5
ויטמין K (מק"ג)0.141.3
סידן (מ"ג)5.9453.53
ברזל (מ"ג)0.110.97
מגנזיום (מ"ג)1.4913.43
זרחן (מ"ג)2.0718.66
אבץ (מ"ג)0.020.15
אשלגן (מ"ג)18.56167.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
21.6% 22.3% 6.1% 50%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.