דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרוב כבוש בלימון
כרוב כבוש בלימון
כרוב כבוש בלימון
כרוב כבוש שתמיד כיף שיש במקרר

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרוב לבן - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    או 1/4 כרוב (תלוי בגודל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    חריפה
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    עדיף להשתמש ב"חושחש"
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקצוץ דק את הכרוב, להעביר אל קערה, להוסיף את המלח ולעסות היטב.
  • 2 להוסיף את שני סוגי הפפריקה ולעסות עוד קצת.
  • 3 להכניס את הכרוב הקצוץ אל צנצנת זכוכית קטנה ולסחוט מעל הכרוב את הלימון או החושחש.
  • 4 לאטום את הצנצנת, לנער היטב, להניח בצד על השיש למשך יומיים (במהלך היומיים האלו לשקשק מדי פעם את הצנצנת או להפוך) ולשמור במקרר. מתקבל כרוב כבוש בלימון שתמיד כיף להגיש בצד.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית קטנה.

המרכיבים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה לא כולל את זמן הכבישה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1526
חלבונים (גרם)0.71 1.27
פחמימות (גרם)36
מתוכן סוכרים (גרם)1.77 3.16
שומנים (גרם)0.1 0.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.03 0.05
נתרן (מ"ג)241.92430.47
סיבים תזונתיים (גרם)1.41 2.5
מים (גרם)51.0290.78
ויטמין A (מק"ג)10.4818.64
ויטמין B (מ"ג)0.450.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.3
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.1841.24
ויטמין C (מ"ג)20.5436.54
ויטמין E (מ"ג)0.170.31
ויטמין K (מק"ג)39.2369.8
סידן (מ"ג)21.4438.14
ברזל (מ"ג)0.320.56
מגנזיום (מ"ג)6.9612.38
זרחן (מ"ג)14.6926.14
אבץ (מ"ג)0.110.19
אשלגן (מ"ג)98.41175.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
24.9% 1.8% 12.7% 60.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?