דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

2.8 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את כל הירקות וקולפים את הגזרים.
  • 2 חותכים את ראש הכרוב ל- 4 ואת הגזרים לעיגולים עבים.
  • 3 מכינים את הכלי לחמוצים - זאת יכולה להיות צנצנת גדולה או סיר עם מכסה.
  • 4 מסדרים בכלי את כל המצרכים שמופיעים במתכון לפי סדר כך שגבעולי הסלרי יהיו או בתחתית או בראש (מלבד המים, מיץ הלימון והמלח).
  • 5 מכינים את מי המלח - ממיסים את המלח במים קרים תוך כדי ערבוב של המים והמלח ומוסיפים מיץ מלימון אחד.
  • 6 מכסים את הירקות במי המלח והלימון כך שהם יהיו מכוסים ממש.
  • 7 אם חסר מי מלח מכינים עוד.
  • 8 אם משתמשים בסיר, חשוב שהירקות לא יצופו על פני המים ויהיו חשופים. הם אמורים להיות מכוסים - אז נניח צלחת מעל הכל, היא תחזיק את הירקות במים.
  • 9 החשוב מכל - ממתינים 3 ימים עד שיהיו לנו בועות קטנות על פני המים בצידי הסיר או הצנצנת.
  • 10 לאחר מכן נכניס את הכל למקרר (אם לא נעשה את זה והטמפרטורה בחדר לא קרה מאד הכל יתקלקל ויהיה רך ולא אכיל).
  • 11 ביום הרביעי אפשר לאכול את החמוצים.
  • 12 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל השחור השלם.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אווה פלדבלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)73526
חלבונים (גרם)33.1 1.18
פחמימות (גרם)1716
מתוכן סוכרים (גרם)91.5 3.26
שומנים (גרם)3.34 0.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.03
נתרן (מ"ג)25,526910.68
סיבים תזונתיים (גרם)68.32 2.44
מים (גרם)2,51489.67
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3,042108.54
ויטמין B (מ"ג)22.370.8
ויטמין B1 (מ"ג)1.640.06
ויטמין B2 (מ"ג)1.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)9.070.32
ויטמין B5 (מ"ג)6.010.21
ויטמין B6 (מ"ג)3.390.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1,08038.54
ויטמין C (מ"ג)868.4130.98
ויטמין E (מ"ג)5.990.21
ויטמין K (מק"ג)1,79864.13
סידן (מ"ג)1,08538.7
ברזל (מ"ג)12.560.45
מגנזיום (מ"ג)327.711.69
זרחן (מ"ג)736.5326.28
אבץ (מ"ג)5.150.18
אשלגן (מ"ג)5,254187.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.890.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.870.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.480.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
24.8% 1.2% 12% 62%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?