תירס חם עם תוספות זה הדבר המושלם
תירס חם עם תוספות זה הדבר המושלם

מתי הכי כיף לאכול תירס חם?

אנחנו מאוד אוהבים לאכול תירס חם בחוף הים, לפזר מעל מלח, להחזיק בשתי הקצוות ופשוט לטרוף בלי המחשבה על הקיסם שצריך אחרי. אם אתם פחות אוהבים להתעסק אחר כך עם השיניים - אופציה נוספת וטובה היא להיעזר בסכין חדה ולחתוך את גרעיני התירס מהקלח אל צלחת ולהגיש חם עם מלח כמובן. תירס חם כמובן יכול להוות כאמור "קינוח" לילדים, לחגיגות ימי הולדת לילדים (ניתן לנעוץ שיפוד בקלח או קיסמים ארוכים משני צידיו - ילדים אוהבים את זה) ולימי שבת מפנקים בבית.

תירס טרי - ורק טרי!

חשיבות גדולה מאוד לניתנת לטריות התירס. אם אתם קונים חבילת תירס מהסופר - הוא טרי, אך לא ישר מהשדה. ישנם מקומות בהם ניתן לרכוש תירס טרי ישירות מהחקלאים, והטעם שונה מאוד והרבה יותר מתוק. איך ניתן לבדוק אם התירס טרי?

  • מבחן הטעימה: תירס טרי מאוד ניתן לאכול גם כך ללא בישול. הוא טעים ומתוק. תירס שאינו טרי מאבד ממתיקותו והופך לסיבי יותר ופחות טעים.
  • עטוף בעלי התירס: רצוי לבחור קלחים שעטופים בעלי תירס ירוקים השומרים על טריותו לאורך זמן.
  • גרעינים "ג'וסיים": גרעיני תירס טרי יהיו "ג'וסיים" מאוד וניתן לחוש זאת על ידי דקירת גרעין אחד או שניים.
  • בישול קצר: תירס טרי מאוד זקוק לבישול קצר מאוד של כמה דקות בלבד, ועדיף לבשל אותו כמה שיותר בסמיכות לרכישתו ולא לחכות זמן רב. נעיצת מזלג לאחר הבישול הקצר תוודא שהתירס מוכן דיו.
  • נראות הקלחים: כמובן שבעת רכישת קלחי התירס יש לשים לב לניראותם של גרעיני התירס שאמורים להיות תפוחים ויפים, כאלו שמתפצפצים בפה (:

היכנסו בנוסף:
איך מכינים ביצה קשה: המדריך המלא עם כל הטיפים החשובים
מדריך: איך מכינים פופקורן בסיר בקלות ובמהירות?
איך מכינים פסטו ביתי: המדריך המלא ומגוון מתכונים
ערך תזונתי של תירס מבושל

אז איך מכינים תירס חם בסיר?

אז הנה אופן ההכנה הקלאסי של קלחי תירס מבושלים בסיר - בהמשך נפרט את הטכניקות השונות, הטיפים החשובים הנוספים והתוספות שתשדרגנה את התירס שלכם!

המצרכים:

  • חבילת תירס טרי.
  • סיר גדול מלא במים טריים (שמכסים את קלחי התירס בסיר).

אופן ההכנה:

  • מביאים את המים בסיר לרתיחה עד ביעבוע ומנמיכים את הלהבה לבינונית.
  • מסירים מקלחי התירס את הקליפה, מנקים מסיבים ומוסיפים לסיר (ניתן גם להשאיר עם עלי התירס ולקלף לאחר הבישול).
  • מבשלים למשך כ- 3-5 דקות בלבד (לשים לב תוך כדי הבישול) ולכבות את האש.
  • מגישים חם עם התוספות שאוהבים.
  • בתיאבון (:
     
תירס חם - בים בם בם!
תירס חם - בים בם בם!

הטיפים החשובים להכנת תירס חם בסיר

  • אין להוסיף מלח למי הבישול: המלח מקשה את קלחי התירס ולכן לא מומלץ כלל להוסיפו אל מי הבישול, אלא להגשה בלבד. יש הטוענים כי הוספת מעט סוכר למי הבישול תדגיש את טעמו המתוק של תירס (לא חובה כלל).
  • חמאה, חמאה ושוב חמאה: לאחר הבישול או הצלייה - הברישו את קלחי התירס שלכם בחמאה מומסת. תודו לנו אחר כך.
  • גבינת פרמזן: גבינה מלוחה נהדרת שמשתלבת מצוין עם טעם התירס, וכדאי גם להוסיף מעט צ'ילי לניגודיות.
  • תוספת רוטב צ'ילי מתוק: אנחנו מאוד אוהבים גם לשלב צ'ילי מתוק (אפשרי ומומלץ בשילוב עם חמאה מומסת). שילוב טעמים פשוט נפלא (במיוחד כשמדובר על תירס חם על האש או בתנור).

איך שומרים תירס מבושל?

אם נתקעתם במצב מוצר כזה שנשארו קלחי תירס חם בסיר ולא טרפו את כולם - אל דאגה. ראשית, השאירו את קלחי התירס בתוך המים בסיר, ואם עוברות כמה שעות טובות ועדיין אף אחד לא רוצה להתענג על קלח תירס נוסף - הכניסו את הסיר עם הקלחים והמים אל המקרר לשמירה על טריות התירס ועל מנת שלא יתייבש. מומלץ לחמם את התירס שנית בבישול בסיר או במיקרוגל (זהירות לא לייבש).

באילו דרכים נוספות ניתן להכין תירס חם?

  • תירס חם במיקרוגל: פשוט מחממים קלח תירס בצלחת (אחד בכל פעם) למשך 2-3 דקות (תלוי בעוצמת המכשיר שברשותכם).
  • תירס חם בתנור: מבשלים מעט את התירס לפני, מברישים אותו בחמאה מומסת וצולים בתנור בחום גבוה עד שמוכן.
  • תירס חם על האש: מבשלים מעט את קלחי התירס טרם הנחתם על האש, מברישים אותם בצ'ילי מתוק או מעט שמן וצולים על המנגל מכל הכיוונים (כל הזמן לסובב אותו כך ולהיזהר מהחום הגבוה).

הכנתם תירס חם בסיר עם טוויסט מיוחד? שתפו אותנו כאן בתגובות ונוסיף לכתבה! מוזמנים להציץ גם במבחר מתכונים עם תירס באתר.
המלצה נוספת שלנו: מתכוני פולנטה.

שיהיה בהצלחה ובתיאבון (:
צוות האתר.