דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות מצה
קציצות מצה
קציצות מצה כשרות לפסח

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשבור את המצות לחתיכות קטנות ולהשרות אותן במים עד שהן רכות (שלא תהיינה סמרטוטיות).
  • 2 בזמן שהמצות במים לטגן את הבצל הרגיל והבצל הירוק בשמן.
  • 3 לסחוט ולהעביר את המצות לקערה גדולה.
  • 4 להוסיף למצות הסחוטות את הביצים הטרופות, הבצלים המטוגנים והפטרוזיליה. לתבל במלח, פלפל לבן ואבקת מרק עוף.
  • 5 ללוש את העיסה עם הידיים לתערובת נוחה לעבודה (אם רך מדי ונוזלי יש להוסיף קמח מצה).
  • 6 להכין צורה של קציצה ולטגן בשמן בגובה חצי מהקציצה עד להזהבה משני הצדדים. הרי לכם קציצות מצה טעימות וביתיות.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקציצות המצה לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן לפי הצורך. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)164215
חלבונים (גרם)4.6 6.03
פחמימות (גרם)2127
מתוכן סוכרים (גרם)1.32 1.72
שומנים (גרם)7.14 9.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.8 1.05
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)50.59 66.28
נתרן (מ"ג)472.84619.45
סיבים תזונתיים (גרם)1.32 1.73
מים (גרם)40.9653.66
ויטמין A (מק"ג)42.4255.58
ויטמין B (מ"ג)0.580.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.3828.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.16
ויטמין C (מ"ג)7.9710.44
ויטמין D (מק"ג)0.280.37
ויטמין E (מ"ג)0.230.3
ויטמין K (מק"ג)81.79107.15
סידן (מ"ג)25.132.89
ברזל (מ"ג)0.70.91
מגנזיום (מ"ג)7.9510.42
זרחן (מ"ג)40.4552.99
אבץ (מ"ג)0.30.39
אשלגן (מ"ג)101.45132.91
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.68
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.480.63

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 21.2% 13.7% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.