דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקחת סיר מתאים בו נרצה לבשל את האורז, לחמם 2 כפות מהשמן.
  • 2 לערבב בצלוחית ולשפוך לסיר: 1/2 כפית מלח, 1 כף כורכום ו- 1 כף פפריקה ולערבב.
  • 3 להוסיף מיד את האטריות, לערבב ולטגן מעט, לערבב כל הזמן שלא ישרפו עד שהאטריות משנות את צבען.
  • 4 להוציא את האטריות לצלחת או לקערה, ביחד עם השמן שבסיר.
  • 5 להחזיר את הסיר לגז, לשפוך לתוכו את יתרת השמן, ויתרת התבלינים, לערבב עד לקבלת צבע אדמדמם.
  • 6 להוסיף את האורז, לערבב עד שהאורז משנה את צבעו.
  • 7 לצרף לאורז את האטריות עם השמן, לערבב 2 עד 3 דקות.
  • 8 להוסיף את המים בזהירות, קודם להוסיף חצי כוס, לערבב, ולאחר מכן את יתרת המים.
  • 9 בגלל שהמים רותחים, אז גם התבשיל ירתח מיד. לערבב ולהנמיך את האש.
  • 10 לשלוח את הסיר לבישול על אש קטנה בערך 20 דקות.
  • 11 אפשר לטעום את האורז, אם מוכן, לכבות את האש.
  • 12 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)379115
חלבונים (גרם)8.5 2.57
פחמימות (גרם)6520
מתוכן סוכרים (גרם)0.35 0.11
שומנים (גרם)11.15 3.37
מתוכם שומן רווי (גרם)0.89 0.27
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.01
נתרן (מ"ג)1,329401.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.97 0.9
מים (גרם)210.3963.52
ויטמין A (מק"ג)63.2919.11
ויטמין B (מ"ג)0.80.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.791.14
ויטמין C (מ"ג)2.540.77
ויטמין E (מ"ג)2.560.77
ויטמין K (מק"ג)9.492.86
סידן (מ"ג)17.225.2
ברזל (מ"ג)1.90.57
מגנזיום (מ"ג)12.753.85
זרחן (מ"ג)16.865.09
אבץ (מ"ג)0.260.08
אשלגן (מ"ג)137.3341.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.080.93
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.950.29
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)2.130.64
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.411.94
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.251.89

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 12.7% 9.7% 74.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.