דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן פולנטה לחובבי טעם התירס

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 204 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בסיר קטן מביאים את החלב לרתיחה עדינה ובהדרגה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי ערבוב תמידי בעזרת מטרפה.
  • 2 ממשיכים לערבב כל הזמן ותוך כדי מוסיפים את השמנת, המלח והפרמזן.
  • 3 כשכל הנוזלים נספגים ומתקבל מרקם קרמי ואחיד, מוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עוד מעט עד שהן נטמעות בכל המסה.
  • 4 במקביל, במחבת נפרדת ממיסים את החמאה, מוסיפים את פטריות הפורטבלו ומקפיצים כ- 3 דקות עד שהן נצרבות ומתכווצות מעט. מוסיפים את הבזיליקום והמלח, ומקפיצים עוד כ- 2 דקות.
  • 5 מעבירים את הפולנטה לצלחת ומעליה מסדרים את הפטריות המוקפצות. מפזרים עוד פרמזן ומניחים ענף תימין לקישוט. מתקבלת פולנטה מקמח תירס קלה להכנה וטעימה שאסור לכם לפספס!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אופציונאלי: גרגירי תירס שלמים, טבעות בצל ירוק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של סתיו!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)314154
חלבונים (גרם)9.91 4.87
פחמימות (גרם)1910
מתוכן סוכרים (גרם)6.8 3.34
שומנים (גרם)22.05 10.83
מתוכם שומן רווי (גרם)13.65 6.71
מתוכם שומן טראנס (גרם)1.040.51
כולסטרול (מ"ג)64.88 31.88
נתרן (מ"ג)795.65390.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.94 0.46
מים (גרם)21.5510.59
ויטמין A (מק"ג)4.562.24
ויטמין B (מ"ג)1.870.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.360.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.412.66
ויטמין C (מ"ג)0.670.33
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)6.223.06
סידן (מ"ג)263.71129.59
ברזל (מ"ג)0.220.11
מגנזיום (מ"ג)4.752.33
זרחן (מ"ג)34.8617.13
אבץ (מ"ג)0.180.09
אשלגן (מ"ג)123.360.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.8% 42.2% 19% 37%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.75 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.