דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה טבעונית
פיצה טבעונית
פיצה טבעונית
פיצה לטבעוניים ללא גבינה

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים, 3 כפות שמן זית וכפית מלח.
  • 2 מערבבים את השמרים עם רבע כוס מים פושרים וכף שטוחה סוכר חום.
  • 3 מוסיפים את השמרים לבצק ולשים לבצק אחיד. מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח למשך כשעה במקום חמים (להכפלת נפח הבצק).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 קוצצים 3/4 מהבצל ומטגנים בכף שמן זית.
  • 2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר הרוטב.
  • 3 מוסיפים שום כתוש וכף שטוחה סוכר חום, מערבבים ומצמצמים את הנוזלים לקבלת רוטב סמיך.
  • 4 מסירים מהאש, מוסיפים זרעי כוסברה טחונים טרי ומלח לפי הטעם (קורט).
  • הכנת הפיצה:
  • 1 מרדדים את הבצק כאשר המרכז דק יותר והשוליים עבים.
  • 2 מניחים את הבצק על תבנית משומנת. מוסיפים את הרוטב על הבצק ומפזרים באופן אחיד (מותירים את השוליים ללא רוטב).
  • 3 פורסים דק את הרבע שנותר מהבצל, פורסים דק את הפטריות ופורסים את הזיתים לטבעות.
  • 4 מוסיפים את הבצל, הפטריות והזיתים. אפשר להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם: בזיליקום, אורגנו, טימין ורוזמרין.
  • 5 מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 220 מעלות ואופים 15 עד 20 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לגוון עם תוספות שונות לפי הטעם. ניתן להוסיף לרוטב העגבניות פלפל צ`ילי קצוץ דק או פפריקה חריפה לאוהבי החריף.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אורנה אבידן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)374160
חלבונים (גרם)9.5 4.07
פחמימות (גרם)7231
מתוכן סוכרים (גרם)11.96 5.12
שומנים (גרם)11.81 5.05
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 0.67
נתרן (מ"ג)1,165498.48
סיבים תזונתיים (גרם)8.26 3.53
מים (גרם)132.4456.66
ליקופן (מ"ג)2.621.12
ויטמין A (מק"ג)30.2112.92
ויטמין B (מ"ג)3.211.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.150.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.560.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.5413.06
ויטמין C (מ"ג)24.4310.45
ויטמין E (מ"ג)0.760.33
ויטמין K (מק"ג)37.2915.95
סידן (מ"ג)115.7949.54
ברזל (מ"ג)5.492.35
מגנזיום (מ"ג)28.5112.2
זרחן (מ"ג)87.6737.5
אבץ (מ"ג)0.610.26
אשלגן (מ"ג)455.41194.83
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 11.7% 9.4% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.