דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גלידת מנגו מועשרת בסיבים תזונתיים, צילום: יהודה סלומון

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10x20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק.
  • 2 קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים (גודלי ומשקלי המנגו משתנים מיחידה ליחידה - יש להשתמש במנגו מאיה קטן השוקל כ- 300 גרם).
  • 3 פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת. קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
  • 4 מודדים את החלב המשומר (חצי כוס) ואת תרכיז המנגו (4 כפות) לקערת הקצפה בינונית. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
  • 5 מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
  • 6 ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
  • 7 מוסיפים כוס קוביות המנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.
  • 8 מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
  • 9 להגשה, מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי.
  • 10 מסירים את הניילון ופורסים למנות. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
  • 11 הערה: אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) - מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מאורכת 10x20 ס"מ.

גלידת שמנת אמיתית ב- 5 דקות עבודה. השימוש באבקת סיבים תזונתיים בנפייבר לא רק מעשיר את הגלידה בסיבים תזונתיים, אלא גם שומר על רכותה ומעכב היווצרות גבישי קרח. אין צורך במכונת גלידה - מספיק להוסיף 3-2 כפות סיבים תזונתיים בנפייבר (ללא טעם צבע וריח) לתערובת כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דנית סלומון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)296240
חלבונים (גרם)2.87 2.33
פחמימות (גרם)2520
מתוכן סוכרים (גרם)5.27 4.28
שומנים (גרם)21.02 17.06
מתוכם שומן רווי (גרם)12.58 10.21
כולסטרול (מ"ג)60.84 49.38
נתרן (מ"ג)34.3327.86
סיבים תזונתיים (גרם)2.14 1.74
מים (גרם)29.0923.61
ויטמין A (מק"ג)13.5310.98
ויטמין B (מ"ג)0.360.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.984.05
ויטמין C (מ"ג)10.78.69
ויטמין E (מ"ג)0.40.32
ויטמין K (מק"ג)1.51.21
סידן (מ"ג)3.562.89
ברזל (מ"ג)0.050.04
מגנזיום (מ"ג)3.22.6
זרחן (מ"ג)3.923.18
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)59.6548.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 41.6% 5.7% 48.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.83 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.