דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שני מתכונים בתוך מתכון אחד

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשים את חומרי הבצק לבצק רך וחלק (במקום 1/3 כוס שמן זית ניתן להשתמש בשמן קנולה), מורחים מעט שמן זית (כף) על
  • הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מורידים את האוויר מהבצק שתפח ושוב מתפיחים כחצי שעה.
  • 3 בינתיים מכינים את מלית הפטריות - מטגנים בצל סגול גדול
  • פרוס לאורכו במעט שמן זית עד שקיפות.
  • 4 מוסיפים חצי גמבה שפרסנו לרצועות, מטגנים מעט עד ריכוך ובסוף
  • מוסיפים קופסה של פטריות שמפיניון, מעט פלפל שחור גרוס ומלח.
  • 5 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים לכדורים
  • (אני חילקתי ל- 18 כדורים). משהים שוב כרבע שעה ויוצרים לחמניות בצורה שרוצים.
  • 6 מתפיחים שוב על התבנית, מורחים תערובת של שום קצוץ ושמן זית ומפזרים עלי זעתר יבשים (10 כדורי בצק). משטחים את 8 כדורי בצק שנותרו וממלאים במלית הפטריות.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כרבע שעה.
  • 8 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)309219
חלבונים (גרם)6.54 4.65
פחמימות (גרם)4633
מתוכן סוכרים (גרם)2.92 2.07
שומנים (גרם)11.01 7.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.59 1.13
נתרן (מ"ג)449.87319.69
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.24
מים (גרם)54.438.66
ויטמין A (מק"ג)7.555.37
ויטמין B (מ"ג)0.160.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.552.53
ויטמין C (מ"ג)9.977.08
ויטמין E (מ"ג)0.090.06
ויטמין K (מק"ג)0.360.26
סידן (מ"ג)7.115.06
ברזל (מ"ג)0.090.06
מגנזיום (מ"ג)3.042.16
זרחן (מ"ג)8.435.99
אבץ (מ"ג)0.060.04
אשלגן (מ"ג)42.0729.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17.2% 10.2% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.