דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים נהדר של תרד וערמונים

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 322 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הערמונים - יש לחלוט את הערמונים (12 יחידות - שימו לב שהם ללא עובש ולא עושים רעש כשמנערים אותם) בסיר עם מים עד לרתיחה, ועוד כ- 20 דקות נוספות. שימו לב כי יש לקלף מיד כשמוציאים מהמים - יש לעשות זאת בזהירות כי הם רותחים.
  • 2 לאחר קילופם יש לחתוך לפרוסות ולשים בצד.
  • 3 הרוטב - לטגן את השום כמה דקות במחבת עם שמן זית, להוסיף את התרד ואת הערמונים ולטגן כ- 5 דקות.
  • 4 להוסיף את הגבינה, לערבב ולתת לטעמים להתמזג.
  • 5 בשלב זה מוסיפים את התיבול: אגוז מוסקט טרי, מלח גס ופלפל שחור (לפי הטעם כמובן).
  • 6 לתת לתערובת להתאדות בסיר, ולהכין את הניוקי לפי הוראות היצרן. להוסיף אותו ישירות לרוטב ולהמשיך בבישול קצר עד שאין נוזלים.
  • 7 להגיש לצלחות ולומר את תפילת הערמונים שלוש פעמים חיוך
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות הדס אריאל בלנקשטיין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393122
חלבונים (גרם)9.84 3.05
פחמימות (גרם)7824
מתוכן סוכרים (גרם)0.79 0.24
שומנים (גרם)1.04 0.32
מתוכם שומן רווי (גרם)1.88 0.58
נתרן (מ"ג)1,267392.96
סיבים תזונתיים (גרם)2.64 0.82
מים (גרם)112.8235
ויטמין A (מק"ג)437.03135.58
ויטמין B (מ"ג)2.350.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.26
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.11
ויטמין B6 (מ"ג)0.580.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)135.5642.06
ויטמין C (מ"ג)24.577.62
ויטמין E (מ"ג)1.750.54
ויטמין K (מק"ג)411.74127.74
סידן (מ"ג)173.3353.77
ברזל (מ"ג)3.991.24
מגנזיום (מ"ג)97.7230.32
זרחן (מ"ג)117.8136.55
אבץ (מ"ג)1.010.31
אשלגן (מ"ג)725.24225
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.170.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.9% 1.1% 10.7% 85.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.