דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח פנקוטה מהמטבח האיטלקי, צילום: שי אפגין

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לרכך את עלי הג`לטין במים קרים ולסחוט לאחר ריכוך.
  • 2 לערבב את השמנת המתוקה, הסוכר, תוכן חצי מקל הוניל וגרידת הלימון, ולהביא לרתיחה. לסנן את התערובת ולהוסיף פנימה את עלי הג`לטין המרוככים. להביא את המסה לטמפרטורת החדר או לטמפרטורה פושרת.
  • 3 להוסיף את היוגורט פנימה ולערבב למסה הומגנית. לצקת לתבנית שטוחה (30X20) ולקרר ל- 4 שעות לפחות.
  • 4 הגשה: לחתוך את הפנקוטה כשהיא יציבה ואלסטית מעט, רוחב 2 ס"מ ואורך 15 ס"מ, ולהניח בצלחת בצורה מעגלית. מעל הפנקוטה לסדר פירות כגון: דובדבנים, פטל טרי, תפוחי עץ קרוצים לעיגולים (כל אחד יכול לפי פרי דמיונו). להגיש עם גלידת רום וצימוקים או גלידת וניל או סורבה פירות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית שטוחה (30X20).

שיטת ההכנה כוללת גם קירור. זמן ההכנה כולל גם את זמן הקירור. הערך התזונתי לא כולל את עלי הג`לטין, הפירות וגלידת הרום והצימוקים. באדיבות השף יוסי שטרית עבור Muller Froop.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)482248
חלבונים (גרם)6.53 3.36
פחמימות (גרם)137
מתוכן סוכרים (גרם)6.38 3.28
שומנים (גרם)44.85 23.09
מתוכם שומן רווי (גרם)25.88 13.32
כולסטרול (מ"ג)134.55 69.27
נתרן (מ"ג)75.0138.62
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 0.46
מים (גרם)0.150.08
ויטמין A (מק"ג)0.010
ויטמין B (מק"ג)3.151.62
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.020.01
ויטמין C (מ"ג)0.240.12
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)107.8255.5
ברזל (מ"ג)00
מגנזיום (מ"ג)0.030.01
זרחן (מ"ג)0.020.01
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.430.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 68.7% 10% 19.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 2.3 (2.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.