דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בולונז עוף
בולונז עוף
ארוחת צהריים טעימה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 461 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הספגטי לפי ההוראות ולהניח בצד.
  • 2 במחבת עמוקה לטגן בכף שמן בצל. לאחר הזהבה להוסיף את הגזר ולאחר ריכוך להוסיף פלפל ירוק ושום כתוש, ולטגן עד לריכוך והזהבה (להיזהר לא לשרוף את הירקות). לאחר שמוכן להוציא ולהניח בצד.
  • 3 להוסיף מעט שמן, להוסיף את הבשר טחון עד שיהפוך ללבן משני צדדיו ולהניח בצד.
  • 4 לשים את העגבניות עד שיתרככו, להוסיף מעט מהמיץ של העגבניות עד לריכוך ולמעוך מעט.
  • 5 להוסיף לעגבניות ולשים במחבת את הירקות שהנחנו מקודם בצד, לקחת עם היד את הבשר, לפורר שלא יהיו גושים גדולים ולשים הכל ביחד במחבת. להוסיף את התבלינים והמים, לערבב ולהביא לרתיחה.
  • 6 להנמיך את האש, לטעום ולתקן תיבול, ולבשל במשך רבע שעה.
  • 7 להגשה: להניח בצלחת את הספגטי ומעל את תבשיל הבולונז.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מרכיבי בישול הספגטי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת גריסרו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45799
חלבונים (גרם)26.08 5.66
פחמימות (גרם)6214
מתוכן סוכרים (גרם)2.49 0.54
שומנים (גרם)12.1 2.63
מתוכם שומן רווי (גרם)2.53 0.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.01
כולסטרול (מ"ג)76.43 16.59
נתרן (מ"ג)451.4797.99
סיבים תזונתיים (גרם)4.58 1
מים (גרם)309.0367.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)313.3768.02
ויטמין B (מ"ג)7.571.64
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.260.06
ויטמין B3 (מ"ג)5.551.2
ויטמין B5 (מ"ג)1.080.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.540.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.822.56
ויטמין B12 (מק"ג)0.360.08
ויטמין C (מ"ג)12.032.61
ויטמין E (מ"ג)10.22
ויטמין K (מק"ג)8.291.8
סידן (מ"ג)30.916.71
ברזל (מ"ג)1.170.25
מגנזיום (מ"ג)30.96.71
זרחן (מ"ג)190.8241.42
אבץ (מ"ג)1.570.34
אשלגן (מ"ג)640.83139.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.630.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.430.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.510.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.950.64

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 11.5% 24.9% 59.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.