דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בא לכם איזה סטייק טוב?

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 482 גרם למנה\יחידה (כ- 4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחלקים את הפילה ל- 4 חתיכות שוות, כ- 250 גרם למנה.
  • 2 משמנים מחבת כבדה ויוצקים את שמן הזית.
  • 3 ממליחים ומפלפלים את נתחי פילה הבקר וצורבים אותם מכל הצדדים.
  • 4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס למשך כ- 8-10 דקות למידת מדיום. למידה גבוהה יותר משאירים עוד כמה דקות בתנור.
  • 5 מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים את הבצלים. מטגנים מעט ומוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפטריות והאפונה, מטגנים מעט ומוסיפים את הסילאן.
  • 6 מערבבים היטב ומוסיפים את היין. מערבבים, שורפים אלכוהול ומוסיפים את הציר והתימין.
  • 7 מבשלים עד לצמצום והתעבות הנוזלים. טועמים וממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
  • 8 במרכז כל צלחת שמים כמות שווה של פטריות, אפונה, שום ובצל. מניחים מעל את הפילה, יוצקים מהרוטב על הפילה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)730152
חלבונים (גרם)73.21 15.19
פחמימות (גרם)225
מתוכן סוכרים (גרם)1.97 0.41
שומנים (גרם)34.93 7.25
מתוכם שומן רווי (גרם)11.89 2.47
כולסטרול (מ"ג)210 43.57
נתרן (מ"ג)467.9897.09
סיבים תזונתיים (גרם)1.16 0.24
מים (גרם)297.9561.82
ויטמין A (מק"ג)19.193.98
ויטמין B (מ"ג)8.591.78
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.480.1
ויטמין B3 (מ"ג)3.150.65
ויטמין B5 (מ"ג)2.870.6
ויטמין B6 (מ"ג)1.790.37
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.428.59
ויטמין B12 (מק"ג)4.050.84
ויטמין C (מ"ג)6.591.37
ויטמין E (מ"ג)1.050.22
ויטמין K (מק"ג)5.361.11
סידן (מ"ג)90.4618.77
ברזל (מ"ג)5.471.13
מגנזיום (מ"ג)80.2816.65
זרחן (מ"ג)600.97124.68
אבץ (מ"ג)13.272.75
אשלגן (מ"ג)1,197248.37
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.090.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.810.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)11.442.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)10.432.16

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 26.5% 55.6% 17%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.