דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדות תמרים פרווה
רולדות תמרים פרווה
רולדות תמרים פרווה
רולדות פרווה במילוי תמרים ואגוזים

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 42 גרם למנה\יחידה (10 מנות לכל רולדה (סה"כ 4 רולדות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק יחד לקבלת בצק רך ונעים (ידנית או במיקסר).
  • 2 ניתן לעבוד עם הבצק לאחר מנוחה של 10 דקות, וניתן לעטוף בניילון נצמד ולהשאיר במקרר לכחצי שעה (כך יותר נוח לעבוד עם הבצק, למרות שניתן גם לעבוד איתו ישר). בזמן הזה אפשר להכין את המילוי שרוצים.
  • 3 לחלק את הבצק ל- 4 כדורים שווים, לפתוח כל כדור למלבן, למרוח את המילוי (למרוח את ממרח התמרים ועליו לפזר את האגוזים - לא לערבב את ממרח התמרים והאגוזים ביחד ואז למרוח כי כך הבצק עלול להיקרע) שרוצים ולגלגל כרולדה. כך להכין מארבעת הכדורים.
  • 4 להעביר את הרולדות למגש עם נייר אפייה.
  • 5 לחרוץ על כל רולדה פסים באלכסון עם סכין (הפסים שיהיו אלו גדלי העוגיות, שם תיחתך הרולדה שתצא מהתנור. לכן, תסמנו בגודל סביר - לא גדול מדי ולא קטן מדי).
  • 6 להכניס את התבנית עם הרולדות לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-35 דקות (להסתכל על הצבע אחרי 25 דקות - לראות שקיבל טיפונת צבע, לא להשחים את הבצק יותר מדי).
  • 7 לאחר שהרולדות מוכנות להוציא אותן מהתנור, לחתוך במקום המסומן ולפזר המון אבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 בתיאבון ובהצלחה חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא את הרולדות גם בממרח שוקולד פרווה או בריבה עם קוקוס.

למתכון חלבי אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה (אותה הכמות).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)162389
חלבונים (גרם)2.85 6.84
פחמימות (גרם)2150
מתוכן סוכרים (גרם)4.42 10.6
שומנים (גרם)7.59 18.21
מתוכם שומן רווי (גרם)1.95 4.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.09
כולסטרול (מ"ג)6.32 15.17
נתרן (מ"ג)45.42108.99
סיבים תזונתיים (גרם)0.4 0.96
מים (גרם)3.899.33
ויטמין A (מק"ג)2.786.67
ויטמין B (מ"ג)0.230.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.150.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.922.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.04
ויטמין C (מ"ג)0.451.08
ויטמין D (מק"ג)0.030.08
ויטמין E (מ"ג)0.020.04
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)1.052.53
ברזל (מ"ג)0.030.08
מגנזיום (מ"ג)0.290.71
זרחן (מ"ג)3.498.36
אבץ (מ"ג)0.020.05
אשלגן (מ"ג)3.698.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.45
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.952.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.14

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 23.9% 9% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.