דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים את כל החומרים במיקסר במהירות נמוכה. ממשיכים לערבב גם אחרי שהחומרים מתמזגים במשך כ- 5 דקות. ככל שמערבבים יותר, הבצק יוצא יותר אוורירי.
  • 2 מעבירים לשתי תבניות מצופות טפלון. אין צורך לשמן אותן.
  • מניחים במקום מוגן עד שתופח (אפשר להניח במיקרו סגור, מבלי להפעיל אותו, למשך 45 דקות). הבצק צריך לתפוח עד לקו העליון של התבניות.
  • 3 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות. ניתן לאפות 2 תבניות על מדף אחד, בלי טורבו, במשך 55 דקות בערך, או 4 תבניות על שני מדפים, עם טורבו, במשך 35 דקות. במקרה זה צריך להחליף את התבניות העליונות בתחתונות ל-5 הדקות האחרונות.
  • 4 מוציאים את הלחמים מהתבניות ומקררים על רשת עד שמתקררים לגמרי. פורסים כל לחם לפרוסות. מחלקים למנות קטנות בשקיות נילון אטומות. מאחסנים במקפיא. בכל פעם מוציאים חבילה אחת לשימוש ומאחסנים אותה במקרר.
  • 5 לפני האכילה מוציאים פרוסה מהמקרר ומחממים אותה מעט במיקרו.
טיפ למתכון
להשתמש בתבניות שמצופות בפנים בטפלון (חוסך שימון של התבנית). תבנית מלבנית ללחם שמכילה 1.4 ליטר, במידות 30X13 ס"מ. אפשר לאפות מספר תבניות בו זמנית ולשמור הכל פרוס במקפיא.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)149213
חלבונים (גרם)3.81 5.43
פחמימות (גרם)1217
מתוכן סוכרים (גרם)0.57 0.81
שומנים (גרם)9.93 14.16
מתוכם שומן רווי (גרם)1.29 1.84
כולסטרול (מ"ג)54.02 76.99
נתרן (מ"ג)435.04620.01
סיבים תזונתיים (גרם)1.33 1.9
מים (גרם)26.8638.28
ויטמין A (מק"ג)12.6918.09
ויטמין B (מ"ג)0.20.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.266.07
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.17
ויטמין D (מק"ג)0.080.11
ויטמין E (מ"ג)0.090.13
ויטמין K (מק"ג)0.030.04
סידן (מ"ג)5.557.92
ברזל (מ"ג)0.170.24
מגנזיום (מ"ג)1.291.84
זרחן (מ"ג)17.3224.68
אבץ (מ"ג)0.10.15
אשלגן (מ"ג)12.2117.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.49
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 36.8% 14.1% 44.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.69 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.