דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שמרים עם שוקולד
עוגת שמרים עם שוקולד
תודו שאהבתם את התבנית (:

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומערבבים לפיזור אחיד של המצרכים. עושים בור ומוסיפים אליו את הביצה והמים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה. ברגע שהמצרכים התגבשו לבצק מוסיפים את השמן ומערבלים עוד 7-8 דקות. בודקים מדי פעם את הבצק, אם הוא מרגיש יבש מדי מוסיפים לאט לאט כף ועוד כף של מים.
  • 2 מוסיפים את המלח ולשים עוד 3-4 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק ואלסטי. מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים עד להכפלת נפח (כשעה-שעה וחצי - תלוי מאוד במזג האוויר).
  • 3 בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מתאימה למיקרוגל שמים את השוקולדים והחמאה, וממיסים בפולסים כשכל 30 שניות מערבבים ומחזירים חזרה. כשהכל אחיד מוסיפים את אבקת הקקאו והסוכר, ומערבבים עד לאיחוד. מצננים טיפה עד למרקם של ממרח שוקולד.
  • 4 ממשיכים: אני חילקתי את הבצק ל- 1/3 ו- 2/3 להכנת שתי עוגות שמרים. מחלקים כל חלק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר (את העוגה הקטנה לאינגליש קייק והגדולה לתבנית עם ארובה או תבנית עגולה). מורחים בשכבה דקה ואחידה מקרם השוקולד ומגלגלים לרולדה.
  • 5 מכל שני חלקים יוצרים בורג ושמים בתבנית משומנת להתפחה שנייה (מתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה-שעה וחצי - תלוי במזג האוויר). לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור לחום של 180 מעלות מראש.
  • 6 בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר והמים, ומבשלים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ונותנים עוד דקה אחרי הרתיחה. מכבים ומניחים בצד.
  • 7 כשהעוגות מוכנות מורחים אותן בביצה ומכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות, עד שהעוגות שחומות והריח אופף את כל הבית.
  • כשהן יוצאות מהתנור מורחים אותן בסירופ סוכר ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר (זה החלק הקשה, ההמתנה).
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 במקום מים אפשר להשתמש במיץ תפוזים (לי בדיוק נגמר) או חלב.
  • 2 לגבי המילוי: במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב. מי שרוצה חיים עוד יותר קלים אפשר להשתמש בממרח שוקולד.
  • 3 מכמות הבצק יוצאות 3 תבניות אינגליש קייק ארוכות או עוגת בבקה אחת, כמו שעשיתי, רק גדולה יותר ואז צריך תבנית בקוטר 28 ס"מ.

ציוד נדרש: 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית בבקה 28 ס"מ (אפשרי גם אינגליק קייק אחת + בבקה 26 ס"מ).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)235324
חלבונים (גרם)4.2 5.77
פחמימות (גרם)3244
מתוכן סוכרים (גרם)12.52 17.2
שומנים (גרם)10.14 13.94
מתוכם שומן רווי (גרם)4.17 5.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.16 45.56
נתרן (מ"ג)54.675.02
סיבים תזונתיים (גרם)0.19 0.27
מים (גרם)19.3226.54
ויטמין A (מק"ג)9.0712.46
ויטמין B (מ"ג)0.150.21
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.853.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.07
ויטמין D (מק"ג)0.120.16
ויטמין E (מ"ג)0.060.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.04
סידן (מ"ג)4.496.17
ברזל (מ"ג)0.180.25
מגנזיום (מ"ג)3.745.14
זרחן (מ"ג)15.521.3
אבץ (מ"ג)0.110.16
אשלגן (מ"ג)16.9223.25
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 21.6% 9% 69%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.