דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן וכשרה לפסח
עוגת שוקולד ושקדים ללא גלוטן וכשרה לפסח
שוקולדית ומרשימה לפסח

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם במיקרוגל את השוקולדים (המריר והחלב) והחמאה עד להמסת השוקולד, ולהניח בצד שיתקרר מעט.
  • 2 לטרוף את החלמונים ביחד עם הברנדי ולשלב בתערובת השוקולד המומס.
  • 3 במיקסר להקציף את החלבונים ביחד עם המלח והסוכר עד לקצף יציב.
  • 4 בקערה לערבב את השקדים הטחונים ביחד עם הקמח ואבקת האפייה.
  • 5 לשלב את קצף החלבונים בתערובת השוקולד, לערבב בעדינות, תוך כדי הערבוב להוסיף את תערובת השקדים והקמח ולהמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6 להעביר את תערובת העוגה אל תבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40-45 דקות.
  • 7 בינתיים להכין את ציפוי השוקולד: לחמם במיקרוגל את השמנת המתוקה למשך כ- 30 שניות, ולערבב לתוכה את הנוטלה עד להמסה.
  • 8 לאחר קירור העוגה למזוג בעדינות את ציפוי השוקולד על העוגה ולצפות אותה. מתקבלת עוגת שוקולד מושלמת לפסח!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית קוגלהוף קטנה.

שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)275406
חלבונים (גרם)5.33 7.87
פחמימות (גרם)2131
מתוכן סוכרים (גרם)3.77 5.57
שומנים (גרם)18.39 27.16
מתוכם שומן רווי (גרם)8.61 12.72
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)100.41 148.35
נתרן (מ"ג)132.87196.3
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 0.84
מים (גרם)16.1823.91
ויטמין A (מק"ג)3450.23
ויטמין B (מ"ג)0.490.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.9914.76
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.28
ויטמין D (מק"ג)0.440.64
ויטמין E (מ"ג)0.220.33
ויטמין K (מק"ג)0.060.09
סידן (מ"ג)11.9717.68
ברזל (מ"ג)0.370.55
מגנזיום (מ"ג)2.553.77
זרחן (מ"ג)42.0862.16
אבץ (מ"ג)0.270.41
אשלגן (מ"ג)29.4143.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.6
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.330.49
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.781.15
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.721.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 40.8% 11.8% 46.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.7 (0.72 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.