דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה קריספית
פיצה קריספית
פיצה קריספית
דקה וקריספית כמו שהאיטלקים אוהבים

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (6 פיצות (כ- 4 מנות מכל פיצה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר, ומפעילים על מהירות נמוכה. לאחר כ- 2 דקות מתחילים להוסיף את המים בזרם איטי, מעלים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ- 6-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות (בשלב הזה מרגישים את הבצק. אם הוא יבש מוסיפים בעדינות עוד קצת מים, ואם נוזלי מדי מוסיפים עוד קצת קמח).
  • 2 לאחר שהתקבל בצק אחיד מוסיפים את המלח ושמן הזית, ולשים כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח עד להכפלת הנפח (כ- 45-60 דקות).
  • 4 לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים לפי הגודל הרצוי (כדי להכין פיצה דקה אני מחלק ל- 6 כדורים), ומתפיחים פעם נוספת (לבצק מושלם מתפיחים במקרר לפחות 8 שעות).
  • הכנת הרוטב:
  • 1 בסיר על להבה בינונית מטגנים את השום בשמן הזית.
  • 2 מוסיפים את כל המצרכים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
  • האפייה בתנור:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום מקסימאלי כשבתחתיתו שמים תבנית הפוכה (מדמה אבן).
  • 2 פותחים את הבצק בעזרת הידיים (לא מערוך) על נייר אפייה מקומח, שמים מרוטב העגבניות, הגבינה שאוהבים ומגוון התוספות שאוהבים, ומעבירים יחד עם נייר האפייה לתבנית שנמצאת בתחתית התנור.
  • 3 זמן האפייה קצר מאוד (6-10 דקות, תלוי בסוג התנור).
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי כולל רק את מצרכי הבצק והרוטב, ואינו כולל את הגבינות והתוספות לפיצה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות בני בז`ה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)170159
חלבונים (גרם)5.14 4.82
פחמימות (גרם)3532
מתוכן סוכרים (גרם)1.79 1.68
שומנים (גרם)1.22 1.14
מתוכם שומן רווי (גרם)0.06 0.06
נתרן (מ"ג)332.18311.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.07
מים (גרם)28.5826.77
ויטמין A (מק"ג)0.580.55
ויטמין B (מק"ג)72.4167.83
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.30.28
ויטמין C (מ"ג)0.780.73
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)691.63647.9
סידן (מ"ג)6.185.79
ברזל (מ"ג)0.070.06
מגנזיום (מ"ג)1.081.01
זרחן (מ"ג)3.753.51
אבץ (מ"ג)0.030.03
אשלגן (מ"ג)10.629.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 3% 12.5% 84.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.