דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה מבצק שמרים ללא התפחה
פיצה קלה ומהירה

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 197 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 2 פיצות בינוניות (4-5 סועדים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 240 מעלות.
  • 2 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והמלח. יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את המים החמים ושמן הזית.
  • 3 מערבבים עם כף תחילה וממשיכים לערבב את הבצק ביד למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 מחלקים את הבצק לשני חלקים. מעבירים חלק אחד למשטח עבודה מקומח היטב ומרדדים לעיגול דק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח). אפשרות נוספת: מקמחים את תבנית האפייה ובעזרת הידיים מרדדים את הבצק היטב על כל פני שטח התבנית. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה של בצק דק בתבנית.
  • 5 יוצקים את רוטב הפיצה (מתכון בהמשך) על הבצק כמעט עד השוליים, מפזרים גבינות ותוספות כרצונכם ואופים בתנור במשך 10-15 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים והגבינה מבעבעת. בנוסף, בודקים היטב שתחתית הפיצה אפויה. ניתן להוסיף גם בזיליקום טרי מעל.
  • 6 מגישים חם ובתיאבון חיוך
  • הכנת רוטב הפיצה:
  • 1 מחממים מחבת ויוצקים לתוכה את שמן הזית. מטגנים בשמן את שיני השום הכתושות במשך כחצי דקה.
  • 2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • 3 מערבבים ומוסיפים את הסוכר, המלח והאורגנו.
  • 4 מבשלים כ- 3 דקות ובסופן מוסיפים את עלי הבזיליקום (לא חובה אך רצוי).
  • 5 מצננים ויוצקים על בצק הפיצה.

הערך התזונתי לא כולל את הגבינות והתוספות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מיטל אלימלך

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)285144
חלבונים (גרם)8.22 4.17
פחמימות (גרם)5025
מתוכן סוכרים (גרם)0.59 0.3
שומנים (גרם)6.22 3.15
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 0.44
נתרן (מ"ג)1,016514.93
סיבים תזונתיים (גרם)0.41 0.21
מים (גרם)44.822.7
ויטמין A (מק"ג)5.242.65
ויטמין B (מ"ג)0.250.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010
ויטמין B3 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.651.34
ויטמין C (מ"ג)2.481.26
ויטמין E (מ"ג)0.130.06
ויטמין K (מק"ג)4,9812,524
סידן (מ"ג)24.7312.53
ברזל (מ"ג)0.420.21
מגנזיום (מ"ג)4.392.22
זרחן (מ"ג)11.515.83
אבץ (מ"ג)0.120.06
אשלגן (מ"ג)39.0119.76
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 9.6% 12.7% 77.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה