דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום קל וטעים
מרק כתום קל וטעים
מרק מושלם לסיפתח של הסתיו

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 281 גרם למנה\יחידה (7-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את הבצלים, הבטטות, הדלעת והגזר וחותכים לקוביות.
  • 2 מטגנים את הבצלים בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן כדקה.
  • 3 מוסיפים ליטר מים לסיר, מכסים ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  • 4 מוסיפים את המלח, מערבבים, מניחים לירקות להתקרר וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5.מעבירים חזרה לסיר על האש, ומוסיפים את חלב הקוקוס וחצי כוס המים.
  • 6 בינתיים עד שהמרק מתחמם - מכינים את התיבול: מחממים קלות מחבת עם כפית שמן זית, מוסיפים את האורגנו, החוואיג` והצ`ילי הגרוס, מערבבים ומכבים את האש לאחר 10 שניות.
  • 7 מוסיפים את תערובת התבלינים למרק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 8 מתקנים טעמים ומכבים את האש. מוזגים לקעריות הגשה (ראו רעיון לשידרוג שכדאי לאמץ).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה: גרעיני דלעת מוקפצים במחבת עם כפית שמן זית ומתובלים במעט מלח, צ`ילי יבש גרוס ואורגנו יבש. לפיזור בנוסף לגרעיני הדלעת (אופציונלי): מעט מכל תבליני המרק.

ציוד נדרש: בלנדר.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19569
חלבונים (גרם)3.07 1.1
פחמימות (גרם)259
מתוכן סוכרים (גרם)8.56 3.05
שומנים (גרם)10.31 3.68
מתוכם שומן רווי (גרם)6.86 2.45
נתרן (מ"ג)666.66237.67
סיבים תזונתיים (גרם)4.71 1.68
מים (גרם)238.0784.87
ויטמין A (מק"ג)1,005358.44
ויטמין B (מ"ג)2.550.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.240.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.790.28
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.129.31
ויטמין C (מ"ג)18.066.44
ויטמין E (מ"ג)1.810.65
ויטמין K (מק"ג)5.441.94
סידן (מ"ג)57.9120.65
ברזל (מ"ג)1.840.66
מגנזיום (מ"ג)42.5215.16
זרחן (מ"ג)102.4536.52
אבץ (מ"ג)0.70.25
אשלגן (מ"ג)594.74212.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.320.12
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.320.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.9% 23.8% 7.1% 58.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.44 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.