דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בטטות מקורמלות
בטטות מקורמלות
תוספת מתוקה פשוט מושלמת

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 217 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הבטטות ולהניח בסיר.
  • 2 להוסיף את סוכר הוניל ולמלא במים עד סנטימטר מעל גובה הבטטות.
  • 3 להוסיף 2 כפות סילאן, להביא לרתיחה, להנמיך מעט את האש ולבשל היטב עד להתרככות מלאה.
  • 4 להוציא בזהירות (שהבטטות לא תתפרקנה) ולהניח בצד על צלחת הגשה.
  • 5 להניח בסיר את אגוזי המלך ו- 2 כפות הסילאן הנוספות, ולצמצם עד שהופך לקרמל. למזוג מעל הבטטות ולהגיש בטטות מקורמלות טעימות וחמות.
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)294136
חלבונים (גרם)4.96 2.29
פחמימות (גרם)4722
מתוכן סוכרים (גרם)18.77 8.65
שומנים (גרם)10.01 4.61
מתוכם שומן רווי (גרם)1.14 0.52
נתרן (מ"ג)56.8826.21
סיבים תזונתיים (גרם)4.92 2.27
מים (גרם)147.4867.96
ויטמין A (מק"ג)1,448667.32
ויטמין B (מ"ג)2.561.18
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.990.46
ויטמין B5 (מ"ג)1.070.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.045.09
ויטמין C (מ"ג)23.5510.85
ויטמין E (מ"ג)1.730.8
ויטמין K (מק"ג)3.861.78
סידן (מ"ג)49.6822.89
ברזל (מ"ג)1.320.61
מגנזיום (מ"ג)33.1215.26
זרחן (מ"ג)58.8827.13
אבץ (מ"ג)0.370.17
אשלגן (מ"ג)423.2195.02
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.05

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 15% 7.4% 70.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.