דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות הפתעה טבעוניות במלית גבינת שקדים
לחמניות הפתעה טבעוניות במלית גבינת שקדים
לחמניות שכולם יאהבו - לא רק טבעוניים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

  • הבצק
  • קמח כוסמין - 1 ק"ג
    או קמח לבן/חצי לבן-חצי מלא
  • אבקת אפייה - 2 שקיות - סה"כ (20 גרם)
  • סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
  • מלח -  כפיות שטוחות
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
    כף גדושה (או טריים)
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • גבינת השקדים
  • שקדים מולבנים פרוסים - 2 כוסות - סה"כ (270 גרם)
    מושרים במים כ- 4 שעות
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • התוספות
  • תירס/זיתים מגולענים/עגבניות מיובשות/אגוזים וכדומה - לפי הטעם
  • הציפוי
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
  • שומשום - 4 כפות - סה"כ (48 גרם)
  • קצח - 3 כפות - סה"כ (60 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הלחמניות (1):
  • 1 מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד (מלבד המלח), מוסיפים את המלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ- 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
  • 2 מניחים את הבצק בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת. רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
  • בינתיים מכינים את גבינת השקדים:
  • 1 בעזרת בלנדר מוט מרסקים את השקדים (שהושרו במים למשך כ- 4 שעות קודם לכן) עם המים, מיץ הלימון והמלח למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2 מניחים בכלי סגור במקרר להתייצבות (במידה והגבינה נוזלית מאוד, מרפדים מסננת דקה בבד גאזה או חיתול או נייר סופג עבה, מניחים את המסננת מעל קערה ושופכים את הגבינה לתוך הבד, הנוזלים המיותרים יטפטפו אל הקערה ונקבל גבינה סמיכה יותר).
  • הכנת הלחמניות (2):
  • 1 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים, תלוי במזג האוויר), מחלקים אותו לכדורים בגודל כדור פינג פונג. בעזרת האצבע יוצרים חור בכדור ומרחיבים אותו עד שנוצרת קערה, מכניסים לתוך הקערה מגבינת השקדים, אם רוצים מוסיפים את אחת התוספות המוזכרות במתכון וסוגרים.
  • 2 מניחים את הכדורים על תבנית עם החלק של הסגירה כלפי מטה, הקפידו להניח אותם במרחק אחד מהשני כיוון שהם יכפילו את נפחם באפייה.
  • 3 מכסים במגבת נקייה ונותנים לתפוח עוד כ- 15 דקות.
  • 4 משמנים את הכדורים במעט שמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח.
  • 5 אופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שהלחמניות משחימות. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת להצטנן (זהירות! גבינת השקדים בפנים רותחת).
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • * אם נשארה לכם גבינת שקדים - היא נהדרת למריחה על הלחם.
  • * אם נשאר לכם בצק - אפשר להכין מקלות בטעמים: מרדדים נחשים באורך שווה, מורחים שמן זית ומפזרים שומשום, זעתר, פפריקה, קצח וכדומה.

ציוד נדרש: בלנדר מוט.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות השונות.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדי כהן סימן טוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)339310
חלבונים (גרם)10.45 9.54
פחמימות (גרם)3532
מתוכן סוכרים (גרם)1.52 1.39
שומנים (גרם)14.93 13.64
מתוכם שומן רווי (גרם)1.37 1.25
נתרן (מ"ג)440.17402.17
סיבים תזונתיים (גרם)6.6 6.03
מים (גרם)30.6628.02
ויטמין B (מק"ג)2.742.5
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.150.14
ויטמין C (מ"ג)0.290.27
ויטמין E (מ"ג)00
סידן (מ"ג)6.075.54
ברזל (מ"ג)2.091.91
מגנזיום (מ"ג)0.350.32
זרחן (מ"ג)0.060.05
אבץ (מ"ג)00
אשלגן (מ"ג)0.860.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.60.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.580.53
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.9% 22.4% 15.6% 52.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.