דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
צ`יפס הולנדי בתיבול מיוחד
צ`יפס הולנדי בתיבול מיוחד
צ`יפס כמו בהולנד

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 248 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים לשניים. מכל חצי תפוח אדמה יוצרים רבע וכל רבע חוצים לעוד 2 חלקים.
  • 2 מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך 5 דקות בדיוק, מעבירים אותם לנייר סופג עד לקירור מלא וספיגה מלאה של המים. בינתיים, מחממים שמן עמוק לטיגון בסיר עמוק (ראו הערה בנוגע לשמן).
  • 3 מטגנים את תפוחי האדמה בשמן העמוק והחם, כל פעם 2-3 תפוחי אדמה, ומעבירים למסננת ולא לנייר סופג על מנת לשמור על המרקם ה"קריספי" של הצ`יפס.
  • 4 כשכל הצ`יפס מטוגן מפזרים מעל את תערובת התבלינים ומקפיצים (לא מערבבים עם היידיים). מגישים עם קטשופ ומיונז ומתענגים על צ`יפס הולנדי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הקטשופ והמיונז להגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דור!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)335135
חלבונים (גרם)4.59 1.85
פחמימות (גרם)3916
מתוכן סוכרים (גרם)4.16 1.68
שומנים (גרם)19.06 7.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.53 0.62
נתרן (מ"ג)746.34300.4
סיבים תזונתיים (גרם)4.78 1.92
מים (גרם)180.1772.52
ויטמין A (מק"ג)70.3228.3
ויטמין B (מ"ג)4.471.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.961.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.670.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.8317.24
ויטמין C (מ"ג)21.018.46
ויטמין E (מ"ג)0.820.33
ויטמין K (מק"ג)8.593.46
סידן (מ"ג)27.4111.03
ברזל (מ"ג)2.260.91
מגנזיום (מ"ג)53.8421.67
זרחן (מ"ג)144.7658.26
אבץ (מ"ג)0.840.34
אשלגן (מ"ג)1,074432.21
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.350.14
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 28.5% 6.9% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.5 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.