דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
באגט צרפתי
באגט צרפתי
באגט צרפתי
באגט ביתי טעים ביותר

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 308 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת המחמצת: לערבב את מצרכי המחמצת בקערה קטנה, להניח בצד מכוסה למשך כל הלילה ובבוקר להכניס למקרר. מומלץ לעשות את זה בערב, להניח מכוסה על השיש במשך כל הלילה, בבוקר להכניס למקרר ואז בבוקר/בצהריים/בערב להכין את הבצק ולהוסיף את המחמצת.
  • 2 הכנת הבצק: לשים את החומרים היבשים בקערת המיקסר (פרט למים), להוסיף את המחמצת שהייתה במקרר ולאחר מכן את המים (אפשר להתחיל עם חצי כוס ולראות אם יש צורך בעוד מים - זה תלוי בסוג הקמח), לעבד כ- 7 דקות (לא לפחד) עד ליצירת בצק חלק ולא דביק (בצק גמיש).
  • 3 לשמן קערה היטב ולשים בה את הבצק, לרסס מעל בספריי שמן, לכסות היטב ולהתפיח במשך כשעתיים.
  • 4 לאחר ההתפחה להוציא את האוויר מהבצק ולהניח שוב למנוחה של 5 דקות. לחלק את הבצק ל- 4 כדורים, לרדד במערוך כל כדור ולגלגל לנקניק.
  • 5 את קו החיבור של הנקניק להדק ולהניחו כלפי מטה על מנת שלא ייפתח באפייה. את הקצוות לעצב לצורת שפיץ.
  • 6 להניח את הבאגטים על נייר אפייה או על מגש באגטים (אני רכשתי מגש באגטים משוק ראש העין ב- 20 ש"ח בלבד - מומלץ לשמן את נייר האפייה או התבנית).
  • 7 לשמן את הבאגטים מעל ולהתפיח כשעה ורבע (זה חשוב! אני מתפיחה בתוך התנור כשהוא מכובה כמובן עם קערת מים חמים ליצירת אדים).
  • 8 להכין את בלילת הקורנפלור: לערבב את הקורנפלור עם כף המים, להוסיף ל- 1/2כוס המים עם המלח ולחמם במיקרוגל עד לרתיחה (כ- 20 שניות). להוסיף קצת אבקת נס קפה, לערבב ולקרר.
  • 9 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות טורבו, ולהניח מגש אינגליש קייק עם מים רותחים בפתח התנור ליצירת אדים. לפני אפיית הבאגטים בתנור ליצור בהם עם סכין חדה פסים עמוקים כמו בתמונה (לא בצדדים אלא רק למעלה) לכל אורך הבאגט (אפשר לקמח לפני).
  • 10 למשוח בעדינות את בלילת הקורנפלור בבאגטים עם מברשת סיליקון ולפזר שומשום או פרג.
  • 11 לאפות בתנור החם בשלב פחות מהשלב האמצעי למשך כ- 12 דקות ראשונות ואז למשוח שוב מבלילת הקורנפלור. להמשיך לאפות עוד כ- 7 דקות ושוב למשוח מבלילת הקורנפלור (כך עוד פעמיים עד להזהבה מלאה - סה"כ זמן אפייה כ- 35 דקות).
  • 12 לצנן את הבאגטים על רשת ולהתענג.
  • 13 הרי לכם באגט צרפתי ביתי פשוט מושלם - בתיאבון חיוך

מי שיכין פעם אחת בבית - כבר לא יקנה יותר באגטים מוכנים בסופר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת קאדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)609197
חלבונים (גרם)20 6.49
פחמימות (גרם)12440
מתוכן סוכרים (גרם)0.31 0.1
שומנים (גרם)4.22 1.37
מתוכם שומן רווי (גרם)0.3 0.1
נתרן (מ"ג)1,124364.58
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.15
מים (גרם)122.3839.7
ויטמין B (מק"ג)0.060.02
ויטמין B2 (מ"ג)00
סידן (מ"ג)69.5122.55
ברזל (מ"ג)0.010
מגנזיום (מ"ג)1.250.41
אבץ (מ"ג)0.020
אשלגן (מ"ג)31.7310.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 2.8% 13.4% 83.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?