דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חמאת בוטנים טבעונית בריאה
חמאת בוטנים טבעונית בריאה
ממרח חמאת בוטנים ביתי שחובה במזווה

מצרכים למתכון

1.03 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום נמוך של כ- 150 מעלות צלזיוס.
  • 2 במידה ויש לכם בוטנים טבעיים שאינם קלויים: מפזרים את הבוטנים על גבי תבנית התנור עם נייר אפייה, וקולים אותם בתנור כחצי שעה עד להשחמה קלה של קליפתם הדקה. מעבירים לקופסא לקירור ומכסים. כשהם מתקררים מעט - מתחילים לשקשק את הקופסא כך שקליפתם הדקה תיפרד מהם. ניתן לרכוש כבר בוטנים קלויים ולוותר על הקלייה הביתית.
  • 3 מעבירים את הבוטנים (ללא הקליפה שהוסרה - יחד עם זאת, במידה ונשארת מעט קליפה זה לא כל כך נורא) אל מעבד המזון וטוחנים (תוך כדי עוזרים לרסק הבוטנים להיטחן טוב יותר באמצעות לקקן - עושים כך פעמיים).
  • 4 מוסיפים את הסילאן והמלח הגס וממשיכים לטחון. התערובת תהפוך לגרגירים, לאחר מכן למעין בצק סמיך ופתאום כדרך פלא היא הופכת לחמאה! מתקבלת חמאת בוטנים טבעונית פשוט מושלמת - אותה מאחסנים בצנצנת נקייה במזווה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מעבד מזון (עם סכין קוצצת).

שיטת ההכנה כוללת גם קלייה בתנור. המתכון דורש סבלנות - אך היא משתלמת.

עוד הצעות למתכונים

מוזמנים להתרשם: סדנאות בישול בריא של תום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5,895575
חלבונים (גרם)237.03 23.13
פחמימות (גרם)22622
מתוכן סוכרים (גרם)51.88 5.06
שומנים (גרם)496.6 48.45
מתוכם שומן רווי (גרם)68.93 6.72
נתרן (מ"ג)2,798272.99
סיבים תזונתיים (גרם)80.4 7.84
מים (גרם)15.51.51
ויטמין B (מ"ג)0.1615.47
ויטמין B1 (מ"ג)4.380.43
ויטמין B2 (מ"ג)0.980.1
ויטמין B3 (מ"ג)135.2513.2
ויטמין B5 (מ"ג)13.951.36
ויטמין B6 (מ"ג)2.560.25
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1,450141.46
ויטמין E (מ"ג)69.36.76
סידן (מ"ג)54052.68
ברזל (מ"ג)22.52.2
מגנזיום (מ"ג)1,760171.71
זרחן (מ"ג)3,580349.27
אבץ (מ"ג)333.22
אשלגן (מ"ג)6,580641.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)156.9415.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)156.915.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)246.424.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)239.6123.38

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 47.7% 22.8% 21.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.07 (1.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.