דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק לחובבי החצילים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 334 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (ראו מידע נוסף))

  • חציל - 5 יחידות בינוניות - סה"כ (1.65 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • תפוח אדמה - יחידה גדולה (323 גרם)
    חתוך לקוביות גדולות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לטבעות
  • שום - 5 שיניים
    מקולפות ושלמות
  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
    חתוכה לטבעות (לא חובה)
  • תימין - 3 גבעולים - סה"כ (3 גרם)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    או 50 גרם חמאה
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    ראו מידע נוסף
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס (או לבן)
  • מוסקט טחון - 1/4 כפית - סה"כ (1 גרם)
  • סוכר - קורט (2 גרם)
  • מים - 1 ליטר
    רותחים (או ציר עוף/ירקות)
  • שמנת לבישול 15% שומן - קופסת קרטון (250 מ"ל)
    או שמנת מתוקה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלות את החצילים על אש גלויה (הרבה יותר מומלץ מאשר קלייה בתנור - מעניק לחצילים טעם מעושן) עד שמתרככים, להניח במסננת למשך כרבע שעה לשם הגרת נוזלים (אין לנו שימוש בהם במרק וכדאי שיגירו כמה שיותר נוזלים), להמתין שיתקררו מעט, לקלף ולחתוך לחתיכות (זה בסדר אם חתיכות של קליפה קטנות עדיין תישארנה על החצילים).
  • 2 לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את הבצל והשום למשך כמה דקות. להוסיף את שאר הירקות (אין משמעות לחיתוך הירקות מכיוון שהמרק עובר טחינה), התימין והתבלינים, ולהמשיך לטגן במשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את המים הרותחים, לערבב, לכסות ולבשל כ- 20 דקות או עד שהירקות רכים.
  • 4 לטחון את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק, להוסיף את השמנת לבישול, לערבב היטב, לטעום ולתקן טעמים לפי הצורך והטעם האישי. מתקבל מרק חצילים טעים, קל להכנה ומיוחד!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגשה עם מעט כוסברה או עירית קצוצה מעל לקישוט. בנוסף, ניתן להגיש עם גבינת גרנה פדנו מגורדת וזילוף של שמן זית (כמו בתמונה).

ציוד נדרש: סיר מרק + בלנדר מוט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (שימו לב: החצילים אוהבים מלח. הייתי ממליצה להתחיל עם כפית וחצי מלח ולהוסיף עוד לפי הטעם ובמידת הצורך). מרק קרם חציל הוא מרק "כבד" וקשה לאכול ממנו הרבה. לכן, מומלץ להגיש אותו כמנת פתיחה לארוחה או כמנה ראשונה קטנה.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16148
חלבונים (גרם)3.17 0.95
פחמימות (גרם)257
מתוכן סוכרים (גרם)6.86 2.05
שומנים (גרם)6.68 2
מתוכם שומן רווי (גרם)2.44 0.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020
כולסטרול (מ"ג)11.04 3.3
נתרן (מ"ג)610.12182.53
סיבים תזונתיים (גרם)5.1 1.53
מים (גרם)280.5783.94
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)179.1753.6
ויטמין B (מ"ג)2.290.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.40.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.829.52
ויטמין C (מ"ג)7.612.28
ויטמין E (מ"ג)0.860.26
ויטמין K (מק"ג)11.793.53
סידן (מ"ג)54.316.25
ברזל (מ"ג)0.850.25
מגנזיום (מ"ג)29.358.78
זרחן (מ"ג)52.4515.69
אבץ (מ"ג)0.380.11
אשלגן (מ"ג)367.68110
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 16.9% 8% 62.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.29 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.