דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת ערב לחול המועד פסח

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 245 גרם למנה\יחידה

  • המצות
  • מצות - 12 יחידות - סה"כ (360 גרם)
  • הפירה
  • תפוח אדמה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.01 ק"ג)
  • בטטה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (1.25 ק"ג)
  • שמן זית - 140 מ"ל
    1/2 כוס + 2 כפות
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 2 כפות גדושות
    לפי הטעם
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות (לאחר קילוף) בנפרד למשך כחצי שעה או עד לריכוך. בינתיים, מרטיבים את המצות (אחת אחת), מניחים על מגבת ומכסים במגבת נוספת (או נייר סופג).
  • 2 מסננים את שני הסירים מהנוזלים, ומוסיפים לכל סיר חצי מכמות שמן הזית (70 מ"ל לכל סיר), כף מלח גדושה וחצי מכמות הכוסברה הקצוצה. מועכים את תפוחי האדמה והבטטות ומניחים בצד.
  • 3 מניחים מצה רטובה על קרש חיתוך או משטח אחר נקי, יבש ונוח לתפעול, מניחים כ- 3 כפות פירה סה"כ (משני הסוגים) על צד אחד של המצה, מגלגלים בעדינות ומניחים בצד.
  • 4 כך מכינים את כל שאר המצות ומטגנים כל מצה מגולגלת בשמן החם למשך כ- 3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת הגשה עם נייר סופג ומגישים מצות ממולאות בפירה שכולם יאהבו!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 סירים נפרדים ומחבת לטיגון.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יסמין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)400164
חלבונים (גרם)6.38 2.61
פחמימות (גרם)6024
מתוכן סוכרים (גרם)6.74 2.75
שומנים (גרם)15.88 6.49
מתוכם שומן רווי (גרם)2.04 0.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.060.02
נתרן (מ"ג)2,104860.05
סיבים תזונתיים (גרם)4.24 1.73
מים (גרם)152.6162.38
ויטמין A (מק"ג)834.02340.88
ויטמין B (מ"ג)3.411.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.710.7
ויטמין B5 (מ"ג)1.060.43
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.246.64
ויטמין C (מ"ג)20.648.44
ויטמין E (מ"ג)1.090.44
ויטמין K (מק"ג)15.856.48
סידן (מ"ג)38.7815.85
ברזל (מ"ג)1.10.45
מגנזיום (מ"ג)36.7315.01
זרחן (מ"ג)69.0328.21
אבץ (מ"ג)0.460.19
אשלגן (מ"ג)537.53219.7
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.10.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 18.5% 7.4% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.