דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגנייה שהיא ביס מושלם

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל המרכיבים פרט למלח, ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד במשך כ- 10 דקות. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח. מעבירים לקערה משומנת קלות ועוטפים בניילון נצמד עד להכפלת הנפח למשך כשעה-שעתייים או לילה במקרר.
  • 2 מחלקים את הבצק לחלקים שווים (אני חילקתי ל- 20 כדורים במשקל של כ- 50 גרם) ומעגלים לכדור. מניחים כל כדור על קוביית נייר אפייה ומעבירים למגש עטוף בניילון נצמד משומן מעט להתפחה עד להכפלת הנפח למשך כשעה-שעתיים.
  • 3 מחממים סיר עם שמן עמוק לחום של 160-180 מעלות ומטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג, מצננים, ממלאים במילוי שאוהבים ומקשטים לפי הטעם. מתקבלות סופגניות מושלמות כמו בקונדיטוריה!
  • 4 בתיאבון חיוך
  • 5 טיפים מנצחים להצלחת הסופגניות:
  • 1 לישה נכונה: ללישה יש השפעה ישירה על התפיחה של הבצק. מומלץ ללוש במיקסר במשך כ- 10 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
  • 2 מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה משומן מעט וכך מכניסים לטיגון ומוציאים את נייר האפייה בעזרת מלקחיים - זאת על מנת שלא להרוס את הצורה של הבצק ולהוריד מהנפח.
  • 3 תפיחה טובה: זהו השלב הכי קריטי, בהתפחה השנייה יש להביא את הכדורים שיצרנו להכפלת הנפח, רק כדור שהכפיל את נפחו יוכל לצוף על פני השמן וכך ייווצר לנו הפס הלבן.
  • 4 טיגון בשמן עמוק: כ- 2/3 מגובה הסיר.
  • 5 טיגון בטמפרטורה מבוקרת של 160-180 מעלות. הכי מומלץ להשתמש במד טמפרטורה, במידה ואין לכם ניתן להניח כף עץ בשמן וברגע שנוצרות בועות קטנות מסביב - זה הסימן שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה. בטמפרטורה הזאת הבצק נאפה מבפנים ומזהיב מבחוץ. אם נטגן בטמפרטורה נמוכה יותר זמן הטיגון יתארך, הבצק יספוג יותר שמן ולא ייאפה מבפנים, ולחלופין אם הטמפרטורה תהיה גבוהה יותר הבצק יישרף מבחוץ ולא ייאפה מבפנים כמו שצריך.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה, מד טמפרטורה.

הערך התזונתי לא כולל את המילויים והתוספות על הסופגניות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של גל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)209371
חלבונים (גרם)3.53 6.26
פחמימות (גרם)2138
מתוכן סוכרים (גרם)3.03 5.37
שומנים (גרם)12.14 21.52
מתוכם שומן רווי (גרם)1.05 1.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 44.85
נתרן (מ"ג)48.886.52
מים (גרם)14.325.36
ויטמין A (מק"ג)10.8819.29
ויטמין B (מ"ג)0.160.28
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.25.67
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.11
ויטמין D (מק"ג)0.140.25
ויטמין E (מ"ג)0.070.13
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)4.157.37
ברזל (מ"ג)0.120.21
מגנזיום (מ"ג)0.941.66
זרחן (מ"ג)13.4823.9
אבץ (מ"ג)0.090.16
אשלגן (מ"ג)9.8117.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.44
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.41

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 32.8% 9.5% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.