דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות פיסטוק
סופגניות פיסטוק
סופגניות פיסטוק
קרם פיסטוק ושוקולד לבן - אין יותר טוב מזה (:

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים יחד את כל מרכיבי הבצק לפי הסדר (למעט המים), ולשים מעט לאיחוד. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש כ- 12 דקות עד שהבצק נעשה רך ומעט דביק.
  • 2 משמנים את הבצק, מעבירים לקערת התפחה מכוסה בניילון נצמד רופף ומתפיחים במשך 40-60 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 3 לאחר תפיחה ראשונה לשים את הבצק כ- 2 דקות ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה. בזמן שהבצק נח גוזרים נייר אפייה ל- 15 ריבועים (10x10 ס"מ).
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, טובלים כל תחתית כדור במעט קמח ומניחים על גבי נייר אפייה שגזרנו מראש.
  • 5 משמנים את פני הכדורים במעט שמן, מכסים במגבת ומתפיחים שוב למשך כחצי שעה או עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.
  • 6 מחממים שמן במחבת רחבה כשגובה השמן הוא 4-5 ס"מ ועד לטמפרטורה של כ- 180 מעלות צלזיוס (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן במתכון). אם אין לכם מדחום הניחו גזר בתוך השמן ומרגע שמתחילות להיווצר בועיות קטנות סביב הגזר המתינו כ- 5 דקות ורק אז התחילו לטגן.
  • 7 מניחים את כדורי הבצק עם נייר האפייה בתוך השמן, שולפים את הניירות מהשמן בעזרת מלקחיים לאחר שהופרדו מהסופגניות. מטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד או עד שהסופגניות נעשות שחומות. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, מצננים מעט ורק אז מתחילים למלא, לצפות ולקשט.
  • הכנת קרם פיסטוק לסופגניות:
  • 1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  • 2 מעבירים חצי מהמלית לשק זילוף עם פייה למילוי סופגניות ואת יתרת המלית שומרים בצד עבור הכנת העיטור (ראו בהמשך).
  • 3 בעזרת סכין מחוררים חור עמוק בכל סופגנייה, ומזלפים פנימה את קרם הפיסטוק עד שהמילוי מציץ החוצה. מורחים מעט מקרם הפיסטוק על פני הסופגניות, מעטרים בשברי הפיסטוק ומניחים בצד.
  • הכנת העיטור:
  • 1 בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים את השמנת המתוקה (חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד, אחרת הכניסו למקפיא למשך כ- 10 דקות). מוסיפים את אינסטנט הוניל ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא קשה מדי. מוסיפים את יתרת קרם הפיסטוק שהשארנו בצד ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 מעבירים את התערובת אל שק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 1 ס"מ, מזלפים על גבי הסופגניות ומגישים סופגניות פיסטוק ושוקולד לבן מושלמות לחנוכה!
  • 3 בתיאבון וחג שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות הפיסטוק לאחר הטיגון. יש לעשות שימוש בכמות שמן לטיגון עמוק של הסופגניות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של אלירן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)395366
חלבונים (גרם)6.7 6.21
פחמימות (גרם)3533
מתוכן סוכרים (גרם)9.09 8.42
שומנים (גרם)25.06 23.23
מתוכם שומן רווי (גרם)8.39 7.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.380.35
כולסטרול (מ"ג)47.56 44.1
נתרן (מ"ג)39.2136.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.23 0.21
מים (גרם)19.718.26
ויטמין A (מק"ג)7.877.3
ויטמין B (מ"ג)0.210.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.253.02
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.04
ויטמין C (מ"ג)0.110.1
ויטמין D (מק"ג)0.090.09
ויטמין E (מ"ג)0.10.09
ויטמין K (מק"ג)0.010.01
סידן (מ"ג)11.0410.24
ברזל (מ"ג)0.170.16
מגנזיום (מ"ג)3.413.16
זרחן (מ"ג)19.7818.33
אבץ (מ"ג)0.110.1
אשלגן (מ"ג)29.3727.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.35
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.680.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.650.61

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 37.2% 9.9% 52.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.