דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרקרים שתמיד כיף שיש בבית

מצרכים למתכון

90 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל החיתוכים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את שיבולת השועל והקמח המים וממתינים כ- 10 דקות.
  • 2 מוסיפים את יתר המצרכים וטורפים היטב שהכל ייטמע.
  • 3 מעבירים את התערובת ל- 3 תבניות תנור המרופדות בנייר אפייה, ומשטחים לעובי דק מאוד. ניתן לקשט את העיסה המשוטחת בשקדים פרוסים או אגוזים גרוסים/שומשום/פרג מלמעלה.
  • 4 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות על מצב טורבו ואופים את הקרקרים כ- 10 דקות להתמצקות העיסה. מוציאים את התבניות ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חותכים לריבועים/מלבנים/מעויינים/משולשים (איזו צורה שאוהבים).
  • 5 מנמיכים את חום התנור ל- 140 מעלות ואופים במשך כשעה או עד שהקרקרים מתייבשים לחלוטין (אם הם לא התייבשו אפשר להמשיך את האפייה עוד כ- 10 דקות). מתקבלים קרקרים בריאים ומתוקים שאתם חייבים לאמץ כי תמיד כיף שיש אותם בהישג יד בבית!
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שנהב בנימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)56293
חלבונים (גרם)1.45 7.62
פחמימות (גרם)633
מתוכן סוכרים (גרם)2.94 15.46
שומנים (גרם)3.02 15.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.39 2.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.02
נתרן (מ"ג)1.9210.07
סיבים תזונתיים (גרם)0.73 3.86
מים (גרם)7.3938.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.08
ויטמין B (מ"ג)0.130.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.5713.5
ויטמין C (מ"ג)0.030.16
ויטמין E (מ"ג)0.010.05
ויטמין K (מק"ג)0.060.29
סידן (מ"ג)5.3127.9
ברזל (מ"ג)0.21.04
מגנזיום (מ"ג)7.0437.03
זרחן (מ"ג)17.1790.25
אבץ (מ"ג)0.140.73
אשלגן (מ"ג)18.3796.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.035.43
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.99
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.462.4
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.542.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.86

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 26.3% 12.7% 54.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.