דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף קלאסי שלם צלוי בתנור, צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 413 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מוציאים את העוף מהמקרר 60-45 דקות לפני ההכנה.
  • 2 מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 3 שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
  • 4 מורחים בשמן זית, מפזרים עלי תימין ומתבלים במלח גס ופלפל שחור (אפשר לקשור את הרגליים בחוט שפגאט).
  • 5 מניחים בתבנית כשחזה העוף כלפי מעלה.
  • 6 צולים 40 דקות, הופכים וצולים עוד כ- 40 דקות, עד שהעוף זהוב ומוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה צלויים.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת תפוחי האדמה הצלויים בתנור.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)751182
חלבונים (גרם)67.63 16.38
פחמימות (גרם)10
מתוכן סוכרים (גרם)0 0
שומנים (גרם)53.05 12.85
מתוכם שומן רווי (גרם)15.68 3.8
כולסטרול (מ"ג)280 67.8
נתרן (מ"ג)1,596386.46
סיבים תזונתיים (גרם)0.08 0.02
מים (גרם)0.270.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.970.23
ויטמין B (מק"ג)14.423.49
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.190.05
ויטמין C (מ"ג)0.660.16
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.160.04
סידן (מ"ג)2.060.5
ברזל (מ"ג)0.10.02
מגנזיום (מ"ג)0.830.2
זרחן (מ"ג)0.60.14
אבץ (מ"ג)0.010
אשלגן (מ"ג)3.70.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 43.6% 55.6% 0.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.78 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.