דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי דבש מושלם לראש השנה

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבסיס:
  • 1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את קוביות החמאה ואבקת הסוכר, מוסיפים את הביצה, הדבש ולבסוף את הקמח. מעבדים עד להתגבשות לבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כשעה.
  • 2 לאחר כשעה מרדדים הבצק ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. מחוררים ומקפיאים למשך כחצי שעה.
  • 3 כעבור כחצי שעה מוציאים את הבסיס מהמקפיא ואופים כ- 17 דקות בחום של 170 מעלות.
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 מרתיחים את החלב, מקל הוניל והסוכר.
  • 2 טורפים את החלמונים ביחד עם הסוכר הנוסף ואינסטנט פודינג הוניל.
  • 3 מוזגים מעט מהחלב המורתח אל בלילת החלמונים, טורפים היטב ומעבירים את כל הבלילה לסיר החלב לרתיחה נוספת.
  • 4 את קרם הפטיסייר מוזגים אל תוך הפאי האפוי.
  • הכנת מלית התפוחים המקורמלים:
  • 1 ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את התפוחים (הקלופים והחתוכים לחצאי עיגול - משתמשים במכשיר להוצאת הליבה), מוסיפים את הדבש והקינמון, ומאדים עד שהם מתרככים.
  • 2 מניחים את התפוחים המקורמלים על קרם הפטיסייר.
  • 3 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה, תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רינת להב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)299206
חלבונים (גרם)4.96 3.42
פחמימות (גרם)4229
מתוכן סוכרים (גרם)24.28 16.75
שומנים (גרם)12.71 8.77
מתוכם שומן רווי (גרם)6.81 4.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)128.39 88.57
נתרן (מ"ג)88.8361.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.9 0.62
מים (גרם)36.4625.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)36.1924.97
ויטמין B (מ"ג)0.50.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.310.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.649.41
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.13
ויטמין C (מ"ג)0.10.07
ויטמין D (מק"ג)0.50.35
ויטמין E (מ"ג)0.260.18
ויטמין K (מק"ג)0.290.2
סידן (מ"ג)82.5656.96
ברזל (מ"ג)0.360.25
מגנזיום (מ"ג)1.911.32
זרחן (מ"ג)40.327.81
אבץ (מ"ג)0.250.17
אשלגן (מ"ג)46.1531.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.360.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.060.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.970.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 20.9% 8.1% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.