דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק נהדר לחורף

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (כ- 15 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן מעט את הבצל ולהוסיף את כל הירקות לסיר.
  • 2 למלא מים כ- 3/4 מגובה הסיר.
  • 3 להוסיף את העדשים ואת הסלרי, להוסיף את הפלפל השחור, אבקת המרק, הכמון ורסק העגבניות ולערבב.
  • 4 להנמיך את האש ולבשל שעה עד לריכוך כל הירקות.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להוריד את אבקת המרק, ניתן להוסיף כפית מלח מקום.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6387
חלבונים (גרם)1.76 2.45
פחמימות (גרם)1115
מתוכן סוכרים (גרם)2.43 3.37
שומנים (גרם)1.46 2.03
מתוכם שומן רווי (גרם)0.1 0.14
כולסטרול (מ"ג)0.21 0.3
נתרן (מ"ג)224.69312.36
סיבים תזונתיים (גרם)2.02 2.81
מים (גרם)54.6876.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)296.57412.28
ויטמין B (מ"ג)0.971.35
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.470.65
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.5529.95
ויטמין C (מ"ג)5.217.25
ויטמין E (מ"ג)0.380.52
ויטמין K (מק"ג)3.855.36
סידן (מ"ג)15.6821.8
ברזל (מ"ג)0.560.78
מגנזיום (מ"ג)11.8616.48
זרחן (מ"ג)34.6448.16
אבץ (מ"ג)0.230.32
אשלגן (מ"ג)173.07240.59
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 9% 10.8% 67.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.